Australian Open

Petra Martić prošla, a Borna Ćorić ispao u prvom kolu Australian Open

Hina

Petra Martić/Foto REUTERS

Petra Martić/Foto REUTERS



MELBOURNE Hrvatska tenisačica Petra Martić pobjedom je startala na prvom Grand Slam turniru sezone Australian Openu, dok je Borna Ćorić poražen već u prvom kolu.


Martić je pobijedila Amerikanku Christinu McHale sa 6-3, 6-0, dok je Ćorić izgubio od Amerikanca Sama Querreyja sa 3-6, 4-6, 4-6.


Martić, koja je postavljena za 13. nositeljicu, odigrala je sjajan meč i bez ikakvih problema probila se do drugog kola Australian Opena. Za pobjedu protiv 27-godišnje Amerikanke, trenutačno 84. tenisačice svijeta, trebala je sat i 30 minuta igre.




Bio je to njihov treći međusobni susret, a hrvatska tenisačica sada vodi 2-1 u pobjedama. Petra je slavila prije tri godine u kvalifikacijama Cincinnatija, a McHale je bila bolja 2014. u kvalifikacijama Montreala.


Martić, koja je prošle godine stigla do četvrtog kola što je njezina najbolji rezultat u Melbourneu, u drugom kolu će igrati protiv Njemice Julie Georges koja je na otvaranju turnira pobijedila Slovakinju Viktoriju Kuzmovu sa 6-1, 6-2.


Do sada su igrale dva puta, a oba puta je slavila 31-godišnja Georges. Posljednji put u polufinalu travnatog WTA turnira u engleskom Birminghamu u lipnju prošle godine.Nažalost, prvi hrvatski reket Borna Ćorić poražen je već u prvom kolu. Amerikanac Sam Querrey slavio je sa 6-3, 6-4, 6-4.

U prvom setu presudio je break američkog tenisača prvi vodstvu 3-2. S tri gema u nizu pobjegao je na 5-2 i mirno priveo set kraju. U drugom setu 32-godišnji Amerikanac je poveo 2-0, Borna se vratio na 2-2, ali potom opet izgubio servis kojeg do kraja seta nije uspio vratiti. U trećem, setu ponovo je presudio jedan gem, onaj pri rezultatu 4-4.


Ćorić i Querrey su do sada igrali samo jednom, prije pet godina u Roland Garrosu, a slavio je hrvatski tenisač.


Ćorić je prošle godine dogurao do četvrtog kola Australian Opena, međutim u preostalih pet nastupa u Melbourneu ispadao je u prvom kolu.


Od naših predstavnika bi danas na teren, nakon što prestane kiša, još trebao izaći Marin Čilić protiv Francuza Mouteta, dok sutra Ivo Karlović igra protiv Kanađanina Vaseka Pospišila, a Donna Vekić protiv Ruskinje Marije Šarapove.