Turnir u Madridu

Petra Martić izbacila Garbinu Muguruzu, dvostruku Grand Slam pobjednicu

Hina

Petra Martić/Foto REUTERS

Petra Martić/Foto REUTERS



MADRID Hrvatska tenisačica Petra Martić nastavila je pobjednički niz započet osvajanjem premijernog naslov na turniru u Istanbulu, svladavši u 1. kolu turnira Premier Mandatory serije u Madridu bivšu dvostruku Grand Slam pobjednicu i Španjolku Garbine Muguruzu sa 7-5, 7-6 (2).


Bio je to njihov drugi dvoboj u kojem je Petra Martić uzvratila Muguruzi za poraz u 1. kolu Roland Garrosa 2015. godine.


Martić je u oba seta spašavala set-lopte. U prvoj dionici je propustila ‘break’ prednosti i kod zaostatka 4-5 servirajući izvukla tri povezane set-lopte (0-40), da bi dva gema poslije novim oduzetim servisom osvojila set.


U drugoj dionici Španjolka je povela sa 4-2, ali je Martić odmah vratila ‘break’. U desetom gemu je ponovno pokazala čelične živce i spasila dvije set-lopte sa servisom. Muguruza je imala priliku vratiti se u ‘tie-breaku’, ali nije imala mentalne snage suprotstaviti se našoj tenisačici koja joj je prepustila svega dva poena u posljednjem gemu dvoboja te nakon jednog sata i 55 minuta igre iskoristila drugu meč-loptu za pobjedu nad nekadašnjim brojem 1 na pojedinačnoj WTA ljestvici, osvajači Roland Garrosa 2016. i Wimbledona 2017.Martić u 2. kolu čeka pobjednica dvoboja nekadašnjeg svjetskog broja 1 Njemice Angelique Kerber i Ukrajinke Lesije Curenko.

Prije Martić u 2. kolo se plasirala i najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić (WTA – 25.) svladavši u 1. kolu 15. nositeljicu Kineskinju Qiang Wang (WTA – 16.) sa 7-5, 6-4 nakon jednog sata i 45 minuta igre.


Osječanka je u prvoj dionici dvoboja nadoknadila ‘break’ zaostatka i spasila set-loptu na servisu u desetom gemu, pri vodstvu Kineskinje 5-4, da bi s još dva uzastopna osvojena gema nakon 59 minuta igre stekla veliku prednost u izjednačenom meču.


U drugom setu Vekić je bila ta koja je prva stigla do ‘breaka’ u petom gemu, ali je već u sljedećem tu prednost ispustila. No, u devetom gemu je naša tenisačica ponovno oduzela servis kineskoj tenisačici te prvu meč-loptu pretvorila u pobjedu za plasman u 2. kolo, gdje čeka pobjednicu dvoboja dvije kvalifikantice Čehinje Krystine Pliškove (WTA – 85.) i 16-godišnje Ukrajinke Marte Kostjuk (WTA – 320.).


Uspiju li obje naše tenisačice proći i drugu prepreku, u Madridu ćemo svjedočiti njihovom dvoboju za mjesto u četvrtfinalu.