Razmatraju opcije

Organizatori US Opena za sada samo razmišljaju o odgodi turnira

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

NEW YORK Organizatori US Opena, četvrtog i zadnjeg grand slam tunrira sezone koji je na rasporedu od 24. do 13. rujna, spremni su ga odgoditi zbog  krize uzrokovane pandemijom koronavirusa.“USTA (Američka teniska federacija) nastavlja raditi na organizaciji US Opena 2020 i za sada ne uvodi nikakve promjene u rasporedu”, objavili su organizatori. 

“Međutim, živimo u sitauciji kakvu prije nismo imali i razmatramo sve opcije koje nam se nude, uključujući i onu o odgodi turnira”, nastavlja se u priopćenju  USTA-e.


No, u nečemu što nalikuje kritici odluke organizatora Roland-Garrosa, koji su u utorak odgodili svoj turnir – inače predviđen za razdoblje od 24. svibnja do 7. lipnja – za 20. rujna, odnosno tjedan dana nakon US Opena, USTA upozorava da se takve odluke “ne smiju donositi jednostrano”.


“USTA će donijeti takvu odluku nakon savjetovanja s organizatorima ostalih grand slam turnira, ATP-om, WTA-om, Međunarodnom federacijom  i drugim našim partnerima među kojima je i Laver Cup”, ističe USTA.




Odluku Francuskog teniskog saveza (FFT) koji je organizator Roland-Garrosa, a koju opravdavaju pandemijom koronavirusa i karantenom koja je u Francuskoj na snazi od utorka, kritizirali su brojni tenisači i tenisačice, među kojima i Japanka Naomi Osala.


Prebacivanje Roland Garrosa na jesen dovelo bi do poklapanja s drugim turnirima na teniskom kalendaru. 


Naime, najmanje deset turnira – pet ATP i pet WTA – te Laver Cup – meč između Europe i Ostatka svijeta – su na programu u terminu u koji je sada prebačen Roland Garros.