Poraz u Davis Cupu

Nikola Mektić: Bez ozlijeđenih nemamo širinu za ovu razinu igre

Hina

Nikola Mektić / Reuters

Nikola Mektić / Reuters

»U jednu ruku mi je bilo zadovoljstvo igrati singl da vidim gdje sam trenutno, a onda kada sam shvatio gdje sam, nije mi bilo zadovoljstvo. Bio je prevelik teren i premoćan ambijent za mene koji nisam igrao singl meč gotovo tri godine«, rekao je Mektić



Hrvatski teniski reprezentativac Nikola Mektić, koji je u srijedu poražen od Roberta Bautiste u Davis Cupu, rekao je kako su on i ostali igrači dali sve od sebe no da Hrvatska trenutačno ne može igrati na visokoj razini bez ozlijeđenih Marina Čilića i Borne Ćorića jer nema širinu izbora. 


Mektić, 30-godišnji osvajač Grand Slam turnira u parovima, morao je nakon više od dvije i pol godine igrati pojedinačni meč jer je Ćorić zbog bolova otkazao nastup večer uoči dvoboja sa Španjolcima.


»Jučer navečer je Borna najavio opciju da možda neće igrati jer ga je bolio trbušni mišić. Ujutro je ustao i rekao da ne može igrati, tako da smo se već bili pripremili da jedan od nas mora uskočiti«, rekao je Mektić.




Ivan Dodig, Mate Pavić i on su specijalizirani za parove pa je izbornik Franko Škugor morao odabrati nekoga od njih.


»Nije bilo u redu najstarijeg Dodiga gurati da se muči igrati ‘singl’, a Mate nije bio u najboljem treningu posljednja dva-tri tjedna«, objasnio je Mektić kako je izbor pao na njega.


Mektić je posljednji put u singlu nastupio prije više od dvije i pol godine i to u kvalifikacijama Cincinnatija. Nakon toga igrao je samo u parovima.


Škugor, i sam igrač parova, pokušao mu je dati savjet s klupe.


»Dao je on meni savjet kako bih otprilike trebao igrati, ali ja to nisam bio u stanju provesti. Znam i ja otprilike što bih trebao napraviti, ali ja se moram prilagoditi sebi a ne njemu. Ja moram igrati kraće poene jer fizički ne mogu izdržati igrati s njim deset izmjena. Tako da je svaka taktika pala u vodu«, objasnio je trnutke provedene na terenu.


Mektić i Bautista, trenutačno deveti tenisač svijeta, do sada nisu igali međusobno, a Bautista je pobijedio sa 6-1 i 6-3 nakon 57 minuta igre.


»U jednu ruku mi je bilo zadovoljstvo igrati singl da vidim gdje sam trenutno, a onda kada sam shvatio gdje sam, nije mi bilo zadovoljstvo. Bio je prevelik teren i premoćan ambijent za mene koji nisam igrao singl meč gotovo tri godine«, rekao je Mektić.


Hrvatska je branila naslov pobjednika Davis Cupa no uoči dolaska u Madrid smijenjen je izbornik Željko Krajan, ozlijedio se Marin Čilić, a nije bilo ni Ive Karlovića. Borna Ćorić je doputovao s virozom a onda fizički nije mogao nastupiti protiv domaćina Španjolaca.


»Ovo s izbornikom je druga stvar, no mi jednostavno, nažalost, na ovoj razini nemamo širinu igrača u singlu. Mi bez Borne i Marina nismo kompetitivna reprezentacija. Mi se možemo nadati, ali ne možemo očekivati rezultate kao prošle godine ili 2016. Ako su oni zdravi možemo pobijediti svakogam a ako nisu…«, rekao je Mektić.


»Svaka čast Borni Goji i Serdarušiću, ali računati da će oni donijeti bod u ovom trenutku protiv top deset igrača u svijetu jako je teško za očekivati. Mi svi dajemo sve od sebe, s obzirom na situaciju pokušavamo naći najbolje rješenje. No i s obzirom da smo dobili grupu s najboljim svjetskim igračima i singlu za nas je sve vrlo nesretno završilo«, dodao je.


Mektić kaže da trenutačno ne razmišljaju o tome tko će biti izbornik nakon Davis Cupa.


»Ne znam. Stvarno ne znam u ovom trenutku tko će biti sljedeći izbornik, niti se priča o nekoj opciji još uvijek. Vjerojatno će se pitati i nas igrače nešto. Vjerojatno ćemo i mi imati utjecaja na odluku. Nadam se da ćemo i mi i savez biti zadovoljni novim izbornikom«, odgovorio je.