WTA Peking

Muguruza izbacila Lučić-Baroni

Hina

Reuters

Reuters

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni nije se uspjela plasirati u četvrtfinale WTA turnira u Pekingu, bolja od nje je u 3. kolu bila Španjolka Garbine Muguruza sa 1-6, 6-2, 6-1 nakon sat i 22 minute igre

PEKING Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni nije se uspjela plasirati u četvrtfinale WTA turnira u Pekingu, bolja od nje je u 3. kolu bila Španjolka Garbine Muguruza sa 1-6, 6-2, 6-1 nakon sat i 22 minute igre.Lučić-Baroni sjajno je odigrala prvi set protiv pete igračice svijeta, pogađala je »winnere« sa svih dijelova terena, te u očaj dovodila Španjolku koja je u četvrtak napunila 22 godine. Muguruza je izgledala prilično bezvoljno na terenu, a pred kraj prve dionice čak je i razbila reket od nemoći.

Nažalost, sve se promijenilo u trećoj igri drugog seta kada je kod rezultata 1-1 Lučić-Baroni imala dvije »break-lopte«, ali tada je počela promašivati i propustila priliku steći prednost.


Naša je veteranka potom igrala sve lošije, Muguruza je uvidjela da će joj dovoljno biti samo držati lopticu u igri i pobjeda će joj pasti u krilo. Lučić-Baroni je do kraja susreta izgubila svih šest gemova na svoj početni udarac, pa dva »breaka« koja je ostvarila nisu ništa predstavljala.


Muguruza je ovom pobjedom izborila nastup na WTA »mastersu« ove godine.