Najstariji teniski turnir u Hrvatskoj

Lawrence Frankopan novi direktor Croatia Opena

Hina

Foto CROPIX

Foto CROPIX



 UMAG – Organizator najstarijeg međunarodnog teniskog turnira u Hrvatskoj, Croatia Opena koji se od 1990. godine održava u Umagu, Istratutist za novoga je direktora imenovao Lawrencea Frankopana koji je na toj dužnosti zamijenio Vanju Božičkovića.


“S ciljem unapređenja turnira, jednog od najprepoznatljivijih događanja Umaga i Hrvatske, odlučili smo udružiti se s međunarodnom agencijom za sportski menadžment StarWing te imenovati njezina osnivača i izvršnog direktora Lawrencea Frankopana novim direktorom turnira. Očekujemo da će bogato iskustvo gospodina Frankopana u svijetu tenisa doprinijeti vrijednosti turnira poboljšanjem njegove međunarodne gledanosti, i to kroz povećanje broja zemalja i TV postaja koje će prenositi Croatia Open iz Umaga, te unapređenjem cjelokupne međunarodne promocije turnira. Time smo pokazali ozbiljnu namjeru da ne samo zadržimo turnir, već ga i unaprijedimo”, rekao je direktor Istraturista Ronald Korotaj.


“Kao novi direktor naročito ću nastojati promovirati te predstavljati Croatia Open na ATP Touru i time dodatno motivirati najbolje svjetske igrače da dođu u Umag. Dugogodišnje iskustvo u teniskom menadžmentu će nedvojbeno pomoći StarWingu da ponudi popis igrača koji doliči natjecanju poput Croatia Opena”, istaknuo je novi direktor turnira Lawrence Frankopan.




Lawrence Frankopan je tako postao treći direktor umaškog turnira, nakon Slavka Rasbergera koji je vodio prvih 20 izdanja, te Vanje Božičkovića koji je bio na čelu turnira u prethodnih pet godina.