ATP Miami

Čilić nadigrao Pospišila i plasirao se u osminu finala

Hina

foto Reuters

foto Reuters



Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u osminu finala velikog ATP turnira u Miamiju, on je u dvoboju 3. kola nadigrao Kanađanina Vaseka Pospišila sa 7-5, 7-6 (4) za sat i 54 minute igre.


Bio je ovo treći međusobni dvoboj Čilića i Pospišila i treća pobjeda našeg igrača.


Čilić je i u svom drugom susretu u Miamiju stigao do pobjede iako je imao lošu realizaciju “break-lopti”, protiv Pospišila realizirao je samo jednu od 10 prilika za oduzimanje servisa suparniku, no i to mu je bilo dovoljno za pobjedu.




Nakon što je svaki igrač propustio po dvije “break-lopte” u otvaranju susreta, Čilić u drugom, a Pospišil u trećem gemu, do novih uzbuđenja trebalo je čekati 12. igru prvog seta. Tada je Čilić izvrsnim reternom stigao do set-lopte koju je realizirao suverenim udarcima s osnovne linije kojima je u potpunosti “razoružao” Pospišila za osvajanje prvog seta.


Na početku drugog seta Čilić je bio suočen s trećom i posljednjom “break-loptom” Pospišila, a iz te situacije se izvukao odličnim servisom. Zatim je uslijedio festival Čilićevih propuštenih prilika, nije iskoristio niti jednu od šest “break-lopti” u drugom setu i to u tri različita gema. Kod 1-0 Pospišil je jedinu Čilićevu priliku spasio pogodivši liniju, kod 3-2 je spasio još dvije Čilićeve prilike odličnom vlastitom igrom, no kod 6-5 je Čilić stigao do tri vezane meč-lopte. Na dvije je imao i priliku završiti susret, ali Kanađanin je “preživio” i izborio odlučujuću igru.


Ipak, u “tie-breaku” Čilić je bio dominantan, nije izgubio niti jedan poen na svom servisu, dok je vrlo rano ostvario “mini-break”, a susret je okončao realiziravši ukupno petu meč-loptu nakon velikog promašaja Pospišila.


U osmini finala Čilić će igrati protiv boljeg iz susreta između Amerikanca Johna Isnera i Rusa Mihaila Južnija.