Suparnik

ATP MONTE CARLO Čilić protiv Nishikorija za mjesto u polufinalu

Hina

Reuters

Reuters



 Japanac Kei Nishikori (ATP – 36.) bit će suparnik Marinu Čiliću u četvrtfinalnom dvoboju ATP turnira Masters 1000 serije u Monte Carlu, koji je na rasporedu u petak, nakon što je u dvoboju osmine finala sa 6-0, 2-6, 6-3 svladao Talijana Andreasa Seppija (ATP – 62.).


Marin Čilić se treću godinu zaredom probio u četvrtfinale turnira u Monte Carlu, nakon što je Kanađanin Miloš Raonić odustao od nastupa zbog ozljede desnog koljena.Bit će to 14. međusobni obračun najboljeg hrvatskog i japanskog tenisača. Nishikori ima prednost 7-6, ali je Čilić bio uspješniji u posljednja tri meča, sva tri odigrana 2016. godine. Samo jednom su Nishikori i Čilić odmjerili snage na zemljanoj podlozi, 2014. u Barceloni, kad je s uvjerljivih 6-1, 6-3 slavio Japanac.

Čilić i Nishikori će kao treći na središnji teren teniskog centra u Monte Carlu, na kojem će u petak četvrtfinalni program započeti od 11 sati dvobojem Bugarina Grigora Dimitrova i Belgijca Davida Goffina. Nakon njih će na teren Rafael Nadal i Dominic Thiem, a potom Čilić i Nishikori. Posljednji će o mjestu u polufinalu odlučivati Francuz Richard Gasquet i Nijemac Alexander Zverev.