Nikola Babić

Zamet zaslužuje Ligu za prvaka, ali ne smije biti pritiska

Igor Duvnjak

Nikola Babić/Foto D. ŠKOMRLJ

Nikola Babić/Foto D. ŠKOMRLJ

Za novu polusezonu ćemo se bolje spremiti i fizički, primjerice ja nisam bio fizički spreman jer sam kasnije došao - kaže iskusnik u riječkim redovima. 



RIJEKA Mlada ekipa rukometaša »Zameta« je odlučno i odlično »stavljala točku na i« u domaćoj utakmici s »Rudarom« iz Rude u kojoj je priuštila brojna uzbuđenja navijačima. Uz dosta oscilacija u igri, s odličnim početkom, bebojnom i bezidejnom središnjicom utakmice kada nije mogla računati na prvo ime Tina Lučina koji je ozlijedio rame, domaća postava je sjajno finiširala susret i odjurila do važnih bodova u posljednjoj utakmici polusezone Premijer lige.


– Dobro smo krenuli i znali da to neće biti laka utakmica, ipak je to posljednji nastup u polusezoni. U prošlom kolu u Varaždinu smo se naime malo psihološki ispraznili – kaže Nikola Babić, iskusni kozalski matador Zamećana koji je u pobjedu utkao sedam pogodaka, skoro četvrtinu golova svoje momčadi. – Važno je da smo pokazali karakter i da smo na kraju pobijedili. Za mlade ekipe kakva je naša bitno je da pokažu karakter u pravom trenutku. Mislim da ipak možemo biti zadovoljni.


Iza Zamećana je uzbudljiva polusezona u kojoj se ekipa stvarala »u hodu«. Tijekom prvenstva vratio se Babić, za njim Filip Glavaš i Tin Lučin, a Riječani su nakon neodlučnog starta zaredali uspjesima, u posljednjih šest kola polusezone osvojili su devet bodova.




– Klub je krenuo u prvenstvo s juniorskom, čak i s kadetskom postavom. U hodu smo se pojačavali. Ja sam se prvi priključio tijekom natjecanja kao iskusniji igrač. Došao je i izvanserijski igrač za ovu ligu Tin Lučin, koji je s »Rudarom« igrao ozlijeđen, imao je problema s ramenom. Osim toga desnu stranu nam je pojačao Filip Glavaš. Dizali smo se iz utakmice u utakmicu, nije lako kada ekipa nije kompletna na početku sezone. Treba vremena za uigravanje u hodu. I one utakmice koje smo izgubili, gubili smo tijesno, sve s golom, dva razlike. Ova polusezona je više nego dobitna, pogotovo zbog stečenog iskustva mladih igrača. Za novu polusezonu ćemo se bolje spremiti i fizički, primjerice ja nisam bio fizički spreman jer sam kasnije došao. Očekujem da ćemo biti i taktički još bolje spremni, da ćemo skupiti glave i izboriti Ligu za prvaka – dodaje Babić.


Riječani nakon polusezone za željenom četvrtom pozicijom i spominjanom Ligom za prvaka kasne dva boda.


– Blizu smo. Trebali bismo otkinuti negdje bodove u gostima. Moramo analizirati na koju utakmicu bismo morali usredotočiti sve svoje misli da pokušamo osvojiti bodove. Doma ne smijemo kalkulirati, moramo ostvariti sve pobjede. Uzmemo li negdje bod, dva u gostima sigurno ćemo u Ligu za prvaka. Moramo gledati na sebe, ne smije biti pritiska, po kvaliteti zaslužujemo Ligu za prvaka – zaključuje Babić.