Liga za ostanak

“Zamet” na oproštaju od sezone dočekuje “Karlovac”

Igor Duvnjak



RIJEKA Rukometaši »Zameta« okončavaju svoj uzbudljivi ovosezonski rafting večerašnjom, domaćom utakmicom s »Karlovcem«, jurnjavu u kojoj su izronili u pravi tren, kada im je prijetilo potonuće zaredali su nizom od pet utakmica bez poraza, osigurali ostanak dva kola prije kraja prvenstva.


– U svakom slučaju bilo je uzbudljivo – šala je u kojoj ima pola zbilje iskusnog ljevorukog riječkog pucača Marina Kružića. – Bilo je puno oscilacija, a bez ulaženja u detaljne analize, možemo kazati da sve završava onako kako smo i planirali. Sezonu smo na koncu relativno sigurno završili kada je riječ o ostanku u ligi. Nemamo se što previše žaliti, sve je prošlo u redu.


Zamećani su pod vodsvom trenera Drage Žiljaka ovjeravajući premijerligašku putovnicu afirmirali niz nadarenih igrača, nada hrvatskog rukometa.




– Mladi dečki su se iskazali, igrali su dosta bitne uloge, u nizu utakmica, doista su imali zapaženu minutažu. U igri smo se malo podignuli zimskim dolaskom dvojice kineskih reprezentativaca, sve je završilo vrlo dobro s obzirom na početak sezone i na to kako su onda stvari stajale.


Riječani su utrčali u finiš sezone s pet utakmica bez poraza, tijekom protekle dvije pobjede dali su čak 73 gola.


– Uzrok tolikog broja golova je možda i zbog toga što je došlo do laganog opuštanja raznih klubova, onih koji su osigurali ostanak. Stoga je nešto manji intenzitet utakmica, ali mi smo bez obzira na to izborili dvije uvjerljive pobjede.


Zamećanima treba pobjeda kako bi na oproštaju od sezone osigurali prvo mjesto u Ligi za ostanak.


– Niti jedna utakmica nije bez značaja, a ova nam donosi prvo mjesto u Ligi za ostanak. To nije mali uspjeh, to je nešto za naš gušt. Nadam se da će doći što više ljudi, popratiti nas na koncu sezone. Utakmica će biti zanimljiva bez obzira što nema veliki rezultatski ulog. Svakako da očekujemo pobjedu. »Karlovac« nažalost po sebe ispada, sigurno će to u oproštajnoj utakmici ostaviti trag. Neće bitii lako, ali mi očekujemo pobjedu – zaključuje Kružić.