Očekivani scenarij

Zamećanke nakon odustajanja od Prve lige napuštaju najbolje igračice

Igor Duvnjak

Rea Jelenović odlazi u Senj/Foto Arhiva NL

Rea Jelenović odlazi u Senj/Foto Arhiva NL

Najbolja vanjska igračica Katja Mikolić, koja je sa sestrom Ivom došla u Zamet iz Pule kao itekakvo pojačanje, odlazi na posudbu u Umag. S druge strane će se ovim događanjima u Zametu vrlo iznenadno itekako pojačati senjska Senia koja se bori za ostanak u drugoligaškom društvu. U Senj tako na posudbu odlazi trio Zamećanki, visoka kružna igračica Maja Visković, lijevo krilo Rea Jelenović, te vanjska igračica Iva Stanić.



RIJEKA Nakon iznenadnog ovotjednog potresa, kada je u utorak objavljeno da Zamet usred prvenstva odustaje od natjecanja u Prvoj ligi, već danima ne prestaje podrhtavanje tla u redovima ovog ženskog kolektiva za kjojim je više od šezdeset godina postojanja. Kako su riječke rukometašice praktički izgubile pravo igranja za matični klub, došlo je do razlaza u taboru Zamećanki, koji je sve samo ne neočekivan. U ovom slučaju nije riječ o odlasku, već o prelascima u druge sredine na posudbu nakon koje bi se one trebale vratiti u svibnju po okončanju sezone. Pitanje je, međutim, što će do tada biti u klubu.


Konkretno, najbolja vanjska igračica Katja Mikolić, koja je sa sestrom Ivom došla u Zamet iz Pule kao itekakvo pojačanje, odlazi na posudbu u Umag. S druge strane će se ovim događanjima u Zametu vrlo iznenadno itekako pojačati senjska Senia koja se bori za ostanak u drugoligaškom društvu. U Senj tako na posudbu odlazi trio Zamećanki, visoka kružna igračica Maja Visković, lijevo krilo Rea Jelenović, te vanjska igračica Iva Stanić. Sve one će, prema ovom dogovoru, trenirati u Rijeci sa svojom trenericom Adrijanom Prosenjak i samo će odlaziti na utakmice u Umag odnosno u Senj, sve tako do kraja sezone. Nakon toga će se vidjeti što i kako dalje, sve naravno ovisno o situaciji u sada već bivšem riječkom prvoligašu.