Rukometašice

ŽRK Murvica krenuo s pripremama u očekivanju Ivone Skorić i Ane Paurević

Igor Duvnjak

Foto Marin Aničić

Foto Marin Aničić

Ana je najavila odlazak, nadamo se da će se vratiti. Ivona radi u Medulinu, priključit će se tjedan dana prije prvenstva - kaže trener Nikola Čupić



RIJEKA – Rukometašice Murvice, koje su godinama uspješno korak po korak gradile pozitivan imidž, penjući se iz lige u ligu do prvoligaških visina, žele nastaviti u tom pozitivnom trendu. Vratarka Sara Mandekić i igračice ispred nje su godinama napredovale pod vodstvom trenera Mladena Prskala da bi u svojoj prvoj sezoni uspjele ostvariti primarni cilj, ostanak među najboljim klubovima u Hrvatskoj.


Nakon sezone došlo je do promjene za kormilom, Prskalo je otišao nakon dugogodišnje suradnje, a ekipu je preuzeo Nikola Čupić, koji se priprema za zahtjevne prvoligaške izazove. Rad se odvija u crikveničkoj dvorani gdje je na trening utakmici gostovala i slovenska Izola.


Klub u međuvremenu nije tražio pojačanja na ovom ženskom rukometnom »mercatu«, oslonivši se na snage koje su dosadašnje terete iznijele na svojim plećima. Ekipa je skoro cijela ostala na okupu, tek je dvojben ostanak lijevog krila Ane Paurević, koja je prošle sezone iz Zameta došla u Crikvenicu.




– Počeli smo s radom još početkom kolovoza, do sada smo odradili osam treninga – kaže Nikola Čupić, trener Crikveničanki, o uvodnim danima priprema za novu prvoligašku sezonu.


Igračice su odane rukometu, no kako ne mogu živjeti od sporta, zapošljavaju se tijekom sezone što se naravno isprepliće s njihovim obavezama u dvorani.


– Odaziv na treninge je za sada jako dobar. Moramo uzeti u obzir da su cure jako mlade i većinom su sezonske radnice. Moraju i raditi, a i treniraju, kada se sve to uzme u obzir, njihovo odazivanje treningu je dosta dobro.


Igračice su bez posljedica provele prve treninge.


– Za sada je zdravstveno stanje sasvim O. K. Radimo kontrolirano, a s pripremama smo počeli nešto ranije kako bismo, nakon odlaska na more i sunčanja, tijela malo priviknemo na opterećenja.


Naš kondicijski trener Marko Troskot je s curama radio kontinuirano sedam dana tijekom tih bazičnih fizičkih priprema. To smo dosta solidno odradili, sada smo ušli u drugu fazu priprema, osim laganih istegnuća nema nekih značajnijih zdravstvenih problema.


Nakon ovog obavljenog rada pred Murvicom je nova faza priprema.


– Sada su pred nama malo intenzivniji treninzi. Dogovoramo još neku trening utakmicu s klubovima iz susjedstva, prvoligašima i drugoligašima. Za sada je dogovoren dolazak Umaga 31. kolovoza u Crikvenicu, a tjedan dana prije početka prvenstva mislimo napraviti trokružni turnir s Rudarom iz Labina te Senijom iz Senja. Prvenstvo nam počinje 14. rujna.


Vodstvo Murvice i trener su itekako svjesni da ih u prvenstvu ne očekuje nimalo lagan posao.


– Ana Paurević je najavila svoj odlazak prije početka priprema, ta situacija još nije razjašnjena do kraja, nekako se nadamo da će se ponovo vratiti kada završi turistička sezona. Ivona Skorić je na radu u Medulinu te je neće biti skoro cijele pripreme. Ona će se priključiti možda tjedan dana prije početka prvenstva. To su bile dvije igračice koje su bile nositeljice igre u prošloj sezoni.


Nikoga nismo doveli, igrački kadar je onaj koji smo imali prošle sezone, koja je bila jako čudna. Tada su dvije ekipe odustale od prvenstva. To je ostalima olakšalo put k ostanku. Sada neće biti takva situacija. Sve ekipe mijenjaju roster igračica, dovode svježu krv u svoje redove. Čeka nas jako teška sezona. Nema pritom nikakvog pritiska od strane uprave. Oni su svjesni kakva je situacija, kakav je igrački kadar.


Klub se ne može financijski dignuti na razinu na kojoj je Zamet bio prije nekoliko godina kada se borio za naslov prvakinja i igrao u finalu Kupa. Mi si to ne možemo priuštiti, radimo s onim što imamo. Nadamo se da ćemo i ove sezone zadržati prvoligaški status.


Mladen Prskalo je ovdje napravio jako dobar posao kroz dugi niz godina koliko je bio u klubu, ostao je u ligi i ušao na Final Four Kupa, bit će jako teško ponoviti takav uspjeh. S druge strane, to je obaveza više da budemo bolji, jači, kvalitetniji i da pokažemo da posao koji radimo nije bio uzaludan.


Pobjeda nad Izolom


Trener se i osvrnuo i na premijernu pripremnu utakmicu s Izolom u kojoj je na koncu ostvarena pobjeda.


– U tih prvih nekih 35 minuta igre smo mi bili stvarno dominantna ekipa. Igrali smo jako dobro, a ja tu stvarno nisam mogao nešto puno promijeniti. Potom je, međutim, uslijedio jedan lagani pad, Slovenke su nas sustigle.


Na koncu smo ipak pobijedili u uzbudljivoj završnici, zabili smo pogodak za pobjedu nekoliko sekundi prije kraja. Na kraju sam više nego zadovoljan s onim što smo odigrali. Podijelili smo minutažu, nismo preforsirali niti jednu igračicu. Važno je pritom da se nijedna igračica nije ozlijedila.