Riječki rukometaši

VISOKI CILJEVI U PREMIJER LIGI Marin Sorić i Dario Jeličić ostaju u Zametu

Igor Duvnjak

Mairn Sorić/Foto Damir Škomrlj

Mairn Sorić/Foto Damir Škomrlj



RIJEKA – Marin Sorić i Dario Jeličić ostaju i dalje Zamećani, najnovija je vijest iz redova rukometaša Zameta. Razgovarali su s vodstvom riječkoga premijerligaša i našli zajednički jezik te će i u idućoj sezoni nositi isti dres. Obojica su na Zamet stigla iz prvoligaša Kozale, Dario Jeličić kao lijevo krilo i kapetan momčadi, koji je protekle sezone, nažalost, dugo bio ozlijeđen te je silom prilika morao s klupe pratiti neke utakmice svojih prijatelja i suigrača u utrci za ostankom koja se povoljno okončala po Riječane.


Sorić je pak bio jedan od oslonaca momčadi, na kraju prvenstva brojke su pokazale da je u tandemu s mlađim kolegom Franom Lučinom po statistikama činio dio drugog najuspješnijeg vratarskoga para u ligi iza čuvara mreže prvaka PPD Zagreba.


S ovom dvojicom igrača popunjava se kadrovska križaljka riječke momčadi budući da su već uoči kraja sezone ugovore produžile mlade nade, pivot Veron Načinović, svestrani Marko Mrakovčić, jedan od protagonista uzbudljivog finiša sezone, te vanjski pucač Matija Starčević. Već ranije najavljen odlazak beka Tina Lučina u glasoviti španjolski Ademar Leon samo je dobio novu potvrdu, gotovo je sigurno da će ovaj potencijalni reprezentativac iduće sezone boraviti na inozemnoj adresi.




Nakon dogovora sa spomenutom petoricom igrača vodstvo Zameta nastavit će razgovore s ostalim igračima na koje će se računati u idućoj sezoni nadajući se uspješnom dogovoru. U kuloarima se već neko vrijeme govori da Zamet misli kompletirati momčad igračima sa strane, ne toliko razvikanim imenima, ali mladim rukometašima koji bi podigli razinu kvalitete riječkog sastava, ali bi i sami napredovali u Zametu.


I u jeku borbe za ostanak bilo je govora da u klubu imaju itekakvih ambicija u idućoj sezoni, da se čak nadaju odigravanju značajne uloge u Ligi za prvaka. Pritom još uvijek nema odgovora na trenersko pitanje koje već neko vrijeme golica znatiželju riječke rukometne javnosti. Svojevremeno je najavljeno da će se popričati s aktualnim trenerom Nedeljkom Lalićem te se već pričalo s Valterom Matoševićem, slavnim ovdašnjim trofejnim igračem, koji se istaknuo u posljednje vrijeme za kormilom Mornar Crikvenice. Razgovor s Lalićem još nije obavljen, tek nakon njega bi se moglo govoriti nešto konkretnije o treneru Zameta za iduću sezonu.