Manje utakmica

SEHA liga od sljedeće sezone sa 12 klubova podijeljenih u dvije skupine

Hina

Još nisu poznati svi klubovi koji će se natjecati u sljedećoj sezoni, ali glavnina će i dalje činiti po dva kluba iz Hrvatske, Makedonije i Srbije, uz Meškov Brest i Tatran Prešov. Puna lista od 12 klubova bit će obznanjena u svibnju.



BREST Na sastanku Izvršnog odbora odlučeno je da će u budućnosti SEHA liga promijeniti format. Činit će je 12 klubova podijeljenih u dvije skupine, a nakon deset kola osnovnog dijela sezone uslijedit će doigravanje za nastup na završnom, Final 4 turniru, izjavio je u srijedu na konferenciji za medije u Brestu predsjednik SEHA Gazprom lige Mihajlo Mihajlovski.


Osnovna intencija vodstva lige je da s uvođenjem novog sustava natjecanja smanji broj utakmica, kako bi klubovi mogli uspješno participirati i u ostalim natjecanjima, poput Lige prvaka i nacionalnih prvenstava.


Mihajlovski smatra da je na čelu modernog natjecanja, sa sjajnim glavnim sponzorom i snažnim uredom u Zagrebu.




»Očekujemo da će liga nastaviti biti na ovoj razini, čak i napredovati«, rekao je predsjednik SEHA lige.


Još nisu poznati svi klubovi koji će se natjecati u sljedećoj sezoni, ali glavnina će i dalje činiti po dva kluba iz Hrvatske, Makedonije i Srbije, uz Meškov Brest i Tatran Prešov. Puna lista od 12 klubova bit će obznanjena u svibnju.


»Mogu potvrditi da su predstavnici Telekom Veszprema iznimno zainteresirani za potpisivanje novog ugovora kojim bi se obvezali i sljedeće tri godine na sudjelovanje u SEHA – Gazprom ligi. U kotaktu smo s mnogim klubovima«, izjavio je Mihajlovski te pojasnio kriterije za formiranje skupina:


»Prvi kriterij je da klubovi iz Hrvatske, Srbije i Makedonije ne mogu biti u istoj skupini. Drugi kriterij je sportski rezultat, jer želimo imati dvije kvalitetom podjednake skupine.«


Aleksander Meškov, predstavnik glavnog sponzora lige Gazproma, istaknuo je kako se medijski interes za ligu širi pa je tako prate mediji s Islanda, iz Italije i Poljske, a mečeve je moguće pratiti i putem interneta na ehfTV.com.


»To je dokaz relevantnosti lige u Europi«, kaže Meškov tvrdeći da unutar tvrtke koju zastupa postoji snažan interes za produženje sadašnjeg ugovora koji vrijedi do kraja sljedeće sezone.Kako je glavni sponzor lige ruska tvrtka, nameće se pitanje sudjelovanja ruskih klubova.

»Ruski rukometni savez mora odlučiti žele li se klubovi nadmetati za sudjelovanje u natjecanju. Činjenica da Ruska televizija prenosi mečeve s Final 4 u Brestu je dokaz da u Rusiji postoji interes za SEHA ligu«, zaključio je Aleksander Meškov.