MRK Kozala

Rukometni memorijal “Zvonimir Škerl” u sjećanje na kapetana koji je dao život za domovinu

Portal Novilist.hr

Turnir se održava 19. siječnja u dvorani "Dinko Lukarić" na Kozali, a imat će humanitarnu notu. Prikupljat će se potrepštine za Socijalnu samoposlugu iz Rijeke



RIJEKA MRK Kozala, Udruga 128. brigada HV-a Sv. Vid i MO Brašćine Pulac 19. siječnja organiziraju 27. izdanje memorijalnog rukometnog turnira „Zvonimir Škerl“ u čast i sjećanje na tragično poginulog kapetana kluba Zvonimra Škerla koji je 1991. godine na ličkom ratištu ostavio život za svoju domovinu.


– Ovaj je rukometni turnir od samih početaka bio zamišljen kao druženje prijatelja i suigrača našega Zvonimira kako bi se održalo sjećanje na tog sjajnog rukometaša i čovjeka koji je ponosno branio boje svojega kluba ali i svoje domovine Hrvatske u Domovinskome ratu.


Nakon veterana, turnir smo prepustili mlađim rukometašima, onima pred kojima je velika rukometna budućnost pa su tako mnogi današnji reprezentativci Hrvatske svoje rukometno znanje stjecaliupravo na našemu turniru, objašnjava Christian Brozović iz MRK Kozala.

Na ovogodišnjem 27. po redu izdanju turnira, nastupat će šest ekipa mlađih kadeta većinom klubova iz naše regije. Natjecanje započinje u 9 sati, a u 12.20 sati je predviđeno otvorenje turnira. Finale i podjela nagrada očekuje se nakon 16 sati.




Ovogodišnji turnir, kao i oni prethodni ima i humanitarnu notu, pa će se tako na ulazu u samu dvoranu prikupljati potrepštine za Socijalnu samoposlugu iz Rijeke. Donirati se može nekvarljiva hrana te higjenski proizvodi.


Turnir se održava u dvorani “Dinko Lukarić” na Kozali, a ulaz je besplatan za sve posjetitelje.