Liga za ostanak

Rukometaši Zameta protiv Sesveta nastavili pobjednički niz

Igor Duvnjak

Snimio Roni BRMALJ

Snimio Roni BRMALJ



Utakmica pretposljednjeg kola Lige za ostanak: Sesvete – Zamet 22:36 (14:17). Dvorana u Sesvetama. Gledatelja 100.


SESVETE: Totić, Grgurić 2, Tomić, Rodić, Semren 2, Zadro 2, Šehić 2, Jurić,Šprem 1, Perković, Mirosavljević 5 (1), Ćurković, Mudrinjak, Šušnja 4, Strbad 4 (1).


ZAMET: Vučko, Jeličić 4 (3), Mozetić 1, Grgurević 1, Martinović 3, Tadić 1, Kružić 4, Sorić, Načinović, Starčević 3, Dunato 1, Majić 12, Šegon 1, Golik 1, Chen 3, Wang 1.




Rukometaši »Zameta« nastavili su proljetnim uspjesima matiravši »Sesvete« u gostima, pri čemu su domaću zonu »rastavili na sastavne dijelove«. Uostalom, rezultat sve govori o napadačkom učinku mlade momčadi iskusnog trenera Drage Žiljka. Gosti su pritom imali čak trinaest strijelaca, gol je dao i kineski golman Quan Wang. Priliku su pritom dobili i oni najmlađi u njihovoj ekipi.


Riječani su bolje otvorili nadmetanje u Sesvetama, trima golovima Ivana Majića već su na početku poveli 3:1. Nastavili su u istom ritmu, uz dobar učinak u obrani, a pogotovo zapaženu efikasnost te je kapetan Matija Golik u 12. minuti povećao na 6:3. Majić, koji je do odmora dao čak sedam golova i to bez promašaja je desetak minuta kasnije povećao na 12:8 i Riječani su otišli na odmor vodstvom 17:14 golom mladog krila Darija Jeličića. Gosti iz Rijeke su nastavili kanonadom i početkom nastavka, visoki Majić je u 34. minuti povećao njihovo vodstvo golom za osjetnih 20:14. Matija Starčević i Kinez Zhao Chen nadomak sredini nastavka prednost su učinili još osjetijom, bilo je čak 26:17 i sve je bilo riješeno. Riječani su na lijep način najavili posljednju ligašku utakmicu u idućem kolu s »Karlovcem« u Rijeci.