Premijer liga rukometaša

PJESMA NA ZAMETU Riječani pobijedili Poreč u susjedskom derbiju i prekinuli niz poraza

Igor Duvnjak

Matija Starčević (Zamet)/R. BRMALJ

Matija Starčević (Zamet)/R. BRMALJ

Raspucani Zamećani su duhovitim i djelotvornim napadima ostavili bez teksta suparničku zonu. Iz minute u minutu su povećavali razliku te su ih oduševljeni navijači sa tribina pljeskom častili na punom pogotku



RIJEKA Utakmica7. kola Premijer lige rukometaša: Zamet – Poreč 34:26 (18:14). Dvorana na Zametu. Gledatelja: 241. Suci Duspara, Rogić (Velika Gorica).


ZAMET: Lučin, Dunato, Mozetić, Grgurević, Njegovan 7, Jeličić, Sorić, Tomljanović 1, Babić 7, Mrakovčić 3, Viskić, Glavaš 5 (3), Starčević 3, Martinović 4, Načinović 4.


POREČ: Popović, Sakić 1, Mataija 2, Medved 1, Thoss 4, Pribetić 1, Perić 2,Ševo, Petrov, Žagar 1, Filipović 8, Mišić 1, Rađaković 5 (3), Ventin, Karić, Domić.




Isključenja: Zamet 2, Poreč 6 minuta. Sedmerci: Zamet 2 (2), Poreč 3 (4).


Razigrani rukometaši »Zameta« su u susjedskom derbiju s kvalitetnim »Porečom« nadigrali goste i ostvarili pun pogodak, prekinuvši lanac od četiri uzastopna poraza. Raspucani Zamećani su duhovitim i djelotvornim napadima ostavili bez teksta suparničku zonu. Iz minute u minutu su povećavali razliku te su ih oduševljeni navijači sa tribina pljeskom častili na punom pogotku dok je do kraja bilo više od deset minuta. Bilo je, naime, već tada jasno da u ovakvom sinoćnjem odnosu snaga bodovi ostaju u vlasništvu igrača trenera Nedeljka Lalića, koji su nadigrali tradicionalne istarske rivale. Na koncu je bilo 34:26 za riječke rukometaše koji su ispračeni zasluženim pljeskom.


Tko da više


Dok su neki zakašnjeli gledatelji još dolazili na tribine, riječka momčad je već u trećoj minuti vodila 3:1 sa dva gola Nikole Njegovana i pogotkom Verona Načinovića na odličnu asistenciju Tina Tomljanovića. Kada je porečka obrana »3-2-1« postala kompaktnija, stigla je istarska serija 3:0 i na koncu koje je Mataija donio gostima vodstvo 5:4. To je izazvalo žestoku domaću obrambenu i napadačku reakciju koja je Porečane ostavila bez teksta. Tomljanović, Načinović i povratnik Filip Glavaš su nanizali seriju za vodstvo 8:5, Glavaš i Marko Mrakovčić su uskoro povećali na 10:6 sredinom prvog dijela te je potom gostujuća klupa posegnula za time-outom.Postao je, međutim, nezaustavljiv i Patrik Martinović te su Zamećani još čuvali teško stečeni kapital. Približavanjem odmora, međutim, Riječani su se s par napadačkih grešaka otvorili brzim protuudarima i u 23. minuti Perić je smanjio na samo 12:11. Na scenu je tada sa dvije sjajne obrane stupio domaći vratar Marin Sorić slijedom čega je Načinović povisio na 14:12. U rukometu po devizi »tko da više« napad Zamećana je bio znatno djelotvorniji, toliko da je domaća momčad pošla na odmor uz vodstvo 18:14 golom Matije Starčevića u posljednjim sekundama.

Pjesma


Minute u nastavku su prolazile, a efikasni i raznovrsni napad domaćih je održavao razmak, Marko Mrakovčić je u 38. minuti s krila pogodio za 22:18 da bi nakon uspješne obrane Zamećana dvije minute potom Starčević ostvario najveću dotadašnju razliku, 23:18. Videći konstatno »prokišnjavanje krova« sa svih strana, porečki trener Dinko Đanković je dvadesetak minuta prije kraja susjedskog derbija opet posegnuo za time-outom. Njegova momčad se potom trgnula, Sakić je u 42. minuti smanjio na 24:21, ali sve kao da je to bila tek kratka stvaralačka pauza domaćih konstruktora. Nikola Babić i Glavaš su sredinom nastavka brzometnom serijom 4:0 povećali na 29:22 primakavši svoju momčad nadomak željenoj pobjedi.



PLOČE Susret 9. kola Prve lige rukometašica: Dalmatinka – Zamet 24:18 (12:9).


DALMATINKA: Sršen, Rotim, Arar 1, Cvijanović, Jarak 4, Kežić 10 (3), Zelić 2, Barbir 1, Marinović, Žderić 4, Radoš, Krilić, Žderić 2, Nikolac, Jelčić.


ZAMET: Hren, Troskot, Mršić, Perčić Bahtiri, Židek 1, Mikolić 6 (2), Miholić 3 (2), Skokandić, Močibob, Stanić 4, Visković 2, Đuzel 1, Bukvić 1, Piršl.


Domaće su povele 4:0, tek u devetoj minuti gošće su postigle prvi pogodak. Zamećanke su u nekoliko navrata smanjile na minus dva, posljednji put u 33. minuti (12:10). Uslijedila je presudna serija 8:2 domaćih do 44. minute, kojom je postalo jasno da bodovi ostaju u Pločama.



Kako je vrijeme prolazilo, razlika se samo povećavala, Načinović je u 52. minuti pogodio za visokih 31:22. Riječka momčad je već imala bodove u rukama, ali nije skidala nogu s papučice gasa, u finišu je rastrčani iskusni Babić povećao na 33:23. Pred sam kraj priliku je dobio i mladi domaći vratar Tino Viskić, svi zajedno su pjesmom slavili pobjedu u svlačionici.