Kup Hrvatske

Mičijević: Nećemo planirati nikakav finale prije vremena

Igor Duvnjak

Foto: Damir Škomrlj

Foto: Damir Škomrlj



RIJEKA Rukometašice »Zameta« su svojim malobrojnim simpatizerima za kraj prvenstva servirale poslasticu pobijedivši prvakinje, »Podravku Vegetu«. Na krilima tog uspjeha putuju sutra u Umag na polufinale Kupa protiv »Zeline«. Subotnji uspjeh se uklapa u šaroliki ovosezonski mozaik Zamećanki, koje su tijekom sezone išle »po lojtrici gor, po lojtrici dol«, okončavši utrku na četvrtom mjestu. Priželjkivana i očekivana druga pozicija je izmakla za jedan bod, Zamećanke poravnane s trećeplasiranim Sesvećankama, no imaju lošiju gol razliku.


– Ne možemo biti zadovoljne četvrtim mjestom – konstatirala je Čamila Mičijević, udarna desnica riječke ekipe, reprezentativna vanjska igračica. – To pogotovo kada znamo da smo kiksale sa slabijim suparnicama, te da smo mogle biti druge i čak se boriti za prvo mjesto. Nismo zadovoljne, ali ćemo tražiti našu šansu u Umagu na završnici Kupa, tu možda nešto pokušamo ispraviti.Zamećanke su imale zvučnu artiljerijsku pripremu za istarskog gostovanja, oprostivši se od prvenstva neočekivanim uspjehom protiv prvakinja iz Koprivnice. – Odigrale smo kolektivno odličnu utakmicu, nitko nije podbacio. Sve smo izvrsno igrale u obrani i u napadu. To je rezultiralo zapaženom pobjedom koja nam je otvorila oči da možemo igrati i protiv jačih suparnica. Sada je atmosfera nakon tog uspjeha i uoči polufinala Kupa nešto bolja. Sve smo sretne i zadovoljne, nadam se da ćemo tako ući i u ove dvije Kup utakmice.Prognoze govore o utakmici Zamećanki sa »Zelinom« kao o usputnom obavljanju posla. No, lani riječka ekipa s »Lokomotivom« nije uspjela opravdati epitet favoritkinja.

– Kada pogledamo onu prošlu utakmicu Kupa, možemo reći da nećemo ništa planirati, nikakav finale prije vremena, nego ćemo sačekati da završi utakmica sa »Zelinom«. One jesu trećeligašice, ali svi znamo da su ispale u Treću ligu radi financijske situacije, a ne svojom zaslugom, svojom lošom igrom. To je i dalje dobra ekipa u kojoj je istaknuta Tanja Mađarac, iskusna srednja vanjska igračica koja će nam sigurno stvarati probleme, svakako ćemo se namučiti kako bi je zaustavili. Imaju još mlađih cura koje mogu povući u ključnim trenucima, mogu se nositi s nama. Mi se trebamo dobro pripremiti za utakmicu, u igru moramo ući »sto posto« i tek onda neće biti problema.


Najbitnije je da mi budemo zadovoljne sobom i svojom igrom. Nećemo ništa obećavati, ali nadamo se pobjedama. Dat ćemo sve od sebe i vidjeti kako će to završiti.




U prvom subotnjem polufinalu od 17 sati igraju »Podravka Vegeta« i »Lokomotiva«, a u 19 sati »Zamet« se sastaje sa »Zelinom«. Subotnji finale je u 18.15 sati, prije toga se igra utakmica za treće mjesto.