Trenersko nadmudrivanje

Ivan Matić rasparao riječku mrežu

Ivana Vaupotić

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler



ZAGREB – Trenersko nadmudrivanje nositelja igre Zameta s kraja dvadesetog stoljeća sasvim zasluženo je otišlo je na stranu Silvija Ivandije. Momčad Valtera Matoševića u Sesvetama je pružila slabu partiju i nije znala pronaći rješenje za sjajno raspoloženog Ivana Matića šutevi kojega su bili neobranjivi za riječke golmane.


U prve dvije i pol minute utakmice Zamet je imao tri napada, ali nije uspio zabiti gol. Preciznije rečeno, samo je pomogao Mateju Mudrinjaku da upiše prve dvije obrane i napuni se dodatnim sampouzdanjem. U tom razdoblju ni Sesvete nisu briljirale u napadačkom segmentu, no manjak rješenja sjajno je kompenzirala Matićeva dalekometna paljba, koji je uknjižio tri od prvih pet golova.


Nakon deset minuta igre u prvom dijelu na terenu je uspostavljena rezultatska ravnoteža, koja je trajala do bijega Sesveta na dva razlike (10:8). Taj je gol potpisao raspoloženi Matić u 18. minuti. Iako su Patrik Martinović i Veron Načinović ekspresno vratili rezultat u egal, bilo je jasno da Zamet teško hvata pravi ritam. Do kraja prvog dijela Sesvete su opet uhvatile dva gola prednosti, a nakon povratka iz svlačionica Matić je lansirao još jedan projektil, za bijeg na tri razlike (16:13). Promašaji domaćih igrača Zametu su otvorili priliku za ekspresno hvatanje priključka, no to se nije dogodilo zbog ishitrenog donošenja odluka.




Zato je Matić neumoljivo trpao na suprotnoj strani terena, povukavši Sesvete do četiri gola prednosti u 35. minuti (18:14). U tim trenucima Zametu nije pomogao ni igrač više na parketu. Naime, te dvije minute su okončane s po jednim golom za svaku momčad, s time da su gosti u napadu djelovali kao da oni imaju figuru manjka.


Ubrzo su Darko Krndelj i Krešimir Krešić odveli Sesvete do šest golova viška (21:15), a Mudrinjak je obranio sedmerac Tinu Tomljanoviću, nakon čega je još jednom bljesnuo nezaustavljivi Matić.


Već tada, osamnaest minuta prije kraja, bilo je savršeno jasno da je Zamet osuđen na težak poraz.


Sesvete – Zamet 31:24


Susret Paket 24 Premijer lige rukometaša: Sesvete – Zamet 31:24 (15:13). Dvorana Srednje škole Jelkovec. Gledatelja: 150. Suci: Zečević, Hunjadi (Zagreb).


SESVETE: Mudrinjak, Panjan, Krndelj 2, Mršić, Potnar, Matić 8, Papić 3, M. Šehić, Strbad 8 (4), Jurakić 3, Vusić 3, Perković, Šuker, Krešić 1, Tarabochia 2, Rukavina 1.


ZAMET: Sorić, Viskić, Zarev, Mozetić, Grgurević, Njegovan 1, Jeličić 1, V. Šehić 2, Tomljanović 2 (2), Bogosavljev, Samardžić 3, Koler, Starčević 4, Martinović 3, Načinović 8 (3).


Sedmerci: Sesvete 4 (4), Zamet 6 (5). Isključenja: Sesvete 6 minuta, Zamet 2 minute.