Moguća odgoda

Zlatko Mateša ima drugačije stavove o Igrama: “Moramo misliti na zdravlje igrača, nemoguće ih je održati u srpnju ove godine”

Portal Novilist.hr

Foto D. KOVAČEVIĆ

Foto D. KOVAČEVIĆ

To nije stav HOO-a, već moj osobni stav. Smatram da trebamo misliti na zdravlje sportaša i prihvatiti da je već sada nemoguće organizirati Igre u tom periodu. Sportaši ne mogu trenirati, pripreme su nemoguće. Nikome ne odgovara odgoda, ali mislim da smo blizu toga i da je to jedina opcija - rekao je Mateša



ZAGREB Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša izjavio je danas kako je njegovo mišljenje da se Olimpijske igre trebaju odgoditi. One bi se trebale održati u Tokiju od 24. srpnja do 9. kolovoza, a iz Međunarodnog olimpijskog odbora još ne razmišljaju o pomicanju tih datuma. 


– To nije stav HOO-a, već moj osobni stav. Smatram da trebamo misliti na zdravlje sportaša i prihvatiti da je već sada nemoguće organizirati Igre u tom periodu. Sportaši ne mogu trenirati, pripreme su nemoguće. Nikome ne odgovara odgoda, ali mislim da smo blizu toga i da je to jedina opcija – rekao je Mateša.


Odgodom Igara došlo bi do velikog financijskoga gubitka. 




– Svi ćemo osjetiti posljedice ove krize koja će neke, nažalost, vjerujem tek pogoditi. Cijela Europa zaustavila je sport, nema natjecanja koje se održava. Nitko ne zna kada će se natjecanje nastaviti, to je istina – smatra Mateša dodajući kako je nemoguće održati Igre u sadašnjem roku, iako je predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora nedavno izjavio drugačije. 


– Mislim da se sada sve mijenja i Bachove su izjave da moramo pričekati kraj ove situacije. Sport sada nije tema, natjecanja su nemoguća i protiv propisa, teško je bilo što prognozirati. Vjerujem da je Igre nemoguće održati u roku, to će se prolongirati za par mjeseci, ne vjerujem da će odgode biti dramatične.