Sportska poslastica

U Dohi počinje SP u atletici, Sara Kolak je spremna!

Sara Kolak/Foto PIXSELL

Sara Kolak/Foto PIXSELL

Kvalifikacije bacanja koplja na rasporedu su 30. rujna u 15.30 i u 17 sati, finale je zakazano dan kasnije u 20.20 sati.



RIJEKA Odbrojavanje je završilo, danas u Dohi počinje Svjetsko prvenstvo u atletici na kojem će hrvatska reprezentacija po već ustaljenom običaju imati kandidatkinje za sam vrh. Riječ je, naravno, o Sandri Perković, dvostrukoj olimpijskoj pobjednici i svjetskoj prvakinji koja će u Dohi nastojati još jednom ispisati povijest i uz Njemicu Franku Dietzsch postati jedina bacačica diska s tri svjetske titule, te o Sari Kolak, olimpijskoj pobjednici Kvarnera u bacanju koplja koja će u povratničkoj sezoni nakon ozljede lakta punoj turbulencija nastojati konkurenciji još jednom poremetiti planove. Baš kao što je to napravila na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine, kada je kao 21-godišnjakinja starijim i iskusnijim kopljašicama očitala lekciju i osvojila zlato.


– Zadnja tri tjedna bila su dosta kvalitetno odrađena po pitanju treninga, vrijeme mi je dosta brzo proletjelo. Veselim se natjecanju, to je ono što smo svi čekali od početka godine. Ja sam spremna – rekla je Sara Kolak, koja je u Dohu stigla još u srijedu nakon trotjednog boravka u svojoj novoj bazi, Oslu, gdje trenira pod paskom novog trenera Andreasa Thorkildsena. Umirovljeni norveški bacač koplja itekako je poznato ime u svijetu »kraljice sportova«, dvostruki olimpijski pobjednik (Atena 2004., Peking 2008.), svjetski prvak (Berlin 2009.) te dvostruki europski prvak (Goteborg 2006., Barcelona 2010.) sa Sarom je ostvario prvu pobjedu, i to na Hanžeku na kojem je njezino koplje nakon niti mjesec dana suradnje letjelo sve do šestoga rezultata na svijetu ove sezone od 66,42 metra.


Kvalifikacije bacanja koplja na rasporedu su 30. rujna u 15.30 i u 17 sati, finale je zakazano dan kasnije u 20.20 sati.




– Očekivanja? Dobar nastup i dobra borba. Želja mi je kvalifikacije odraditi najbolje što mogu i odmorna dočekati finale. A onda počinje borba.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU