Anti-korona mjere

Švedska Vlada pomaže sportske klubove sa 50 milijuna eura

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

STOCKHOLM Kako bi ublažila financijske gubitke sportskih klubova i saveza koji su nastali pojavom koronavirusa, švedska Vlada će u sport uložiti oko 50 miljuna eura.U Švedskoj su se gotovo svi sportovi na najvišoj razini zaustavljeni, dok su rukometaši, hokejaši na ledu i košarkaši završili sezonu.

Nogometno prvenstvo je trebalo započeti u travnju, ali je Allsvenskan odgođena do lipnja. Isto vrijedi i za žensku ligu.


Otkazana je i prijateljska utakmice između reprezentacija Švedske i Rusije.


Zanimljivo, konjička natjecanja nisu zaustravljena i Švedska je posljednja zemlja u Europi koja dopušta konjičke događaje usprkos pandemiji koja je u tijeku.




“Preporuka švedskog sportskog saveza je da se djeci i mladima treba omogućiti kretanje. Ne vidimo rizik od širenja infekcije u samom jahanju, kao u ostalim sportovima koji su više kontaktni,” kazao je predsjednik Švedske konjičke federacije Ulf Brömster.


Predsjednik je naglasio kako je otvoren za mogućnost promjene ako situacija postane napetija nego što već jest, ali je naglasio.


“Jedina smo zemlja koja drži škole otvorenima. Ali naravno, stalno pratimo razvoj događaja i ako se situacija dodatno pooštri, moramo preispitati svoj pristup,” poručio je Bromster.