Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
31. ožujka 2020.
ZOIM

Stotinke dijelile Hrvatsku od plasmana u četvrtfinale

Lana Zbašnik / Snimio Silvano JEŽINA / NL arhiva
Lana Zbašnik / Snimio Silvano JEŽINA / NL arhiva
Autor:
Objavljeno: 20. veljača 2016. u 12:25 2016-02-20T12:25:59+01:00

Hrvatski alpinci Lana Zbašnik i Samuel Kolega nisu uspjeli proći u četvrtfinale natjecanja mješovitih reprezentacija u paralelnom slalomu na Zimkim olimpijskim igrama mladih u Lillehammeru, nakon što su u prvom krugu izgubili od Slovenije zbog devet stotinki lošijeg vremena dviju najbržih vožnji

LILLEHAMMER Hrvatski alpinci Lana Zbašnik i Samuel Kolega nisu uspjeli proći u četvrtfinale natjecanja mješovitih reprezentacija u paralelnom slalomu na Zimkim olimpijskim igrama mladih u Lillehammeru, nakon što su u prvom krugu izgubili od Slovenije zbog devet stotinki lošijeg vremena dviju najbržih vožnji.
Sloveniji je pobjedu donijela 17-godišnja Meta Hrovat koja je u obje vožnje bila brža od 16-godišnje Lane Zbašnik. U prvoj vožnji Lana je zaostala za 83 stotinke, a u drugoj za 80 stotinki. Iako je sjajno skijao u oba svoja nastupa, 17-godišnji hrvatski reprezentativac Samuel Kolega nije uspio nadoknaditi Lanin zaostatak. Kolega je u prvoj vožnji bio brži od slovenskog vršnjaka Anžea Čufara za 93 stotinke, a u drugoj za 71 stotinku.

Pri rezultatu 2-2 o pobjedi je odlučivao zbroj najbržih vožnji svakog para, u čemu je slovenska reprezentacija (39.78) za devet stotinki bila brža od hrvatske kombinacije (39.87), iako je naša ekipa ukupno za jednu stotinku imala bolje vrijeme u zbroju sva četiri nastupa.

Osim Slovenije, mjesto u četvrtfinalu izborile su reprezentacije Norveške, Kanade, Rusije, Austrije, Finske, Njemačke i Švicarske.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.