Dvojac bez kormilara

SVJETSKI KUP Sinkovići drugi na Svjetskom kupu u Plovdivu

Hina

snimio Vedran Karuza

snimio Vedran Karuza

"Znali smo da su Srbi brzi, ali su nas ipak iznenadili. Plan je bio da krenemo jako, ali su oni uspjeli pratiti naš ritam i zasluženo su pobijedili", kazao je Valent.



PLOVDIV – Hrvatski trofejni veslači braća Martin i Valent Sinković zauzeli su drugo mjesto u dvojcu bez kormilara na Svjetskom kupu u bugarskom Plovdivu.


Olimpijski pobjednici iz Rija u dvojcu na pariće te aktualni svjetski prvaci u dvojcu bez kormilara prošli su ciljem u vremenu od 6:36.030 minuta, s malo manje od dvije sekunde zaostatka u odnosu na srpske predstavnike Martina Mačkovića i Miloša Vasića. Sinkovići su gotovo cijelu utrku bili treći, a u finišu su prestigli Španjolce.


“Znali smo da su Srbi brzi, ali su nas ipak iznenadili. Plan je bio da krenemo jako, ali su oni uspjeli pratiti naš ritam i zasluženo su pobijedili”, kazao je Valent.




Kasnije u finalu u Plovdivu nastupaju Damir Martin u samcu, te četverac bez kormilara u sastavu Tomislav Šain, Ivan Piton, Patrik Lončarić i Anton Lončarić.


Plovdiv je prva regata ovogodišnjeg Svjetskog kupa, a sljedeći nastup je na Europskom prvenstvu u Luzernu od 31.svibnja do 2.lipnja.