Osam svjetskih odličja

SVEČANI DOČEK NA ČAVLIMA Čestitke, torta i šampanjac za boćarske junake iz Kine

Denis Frančišković

Trofejna boćarska ekipa na okupu u boćarskom domu Hrastenice/S. DRECHSLER

Trofejna boćarska ekipa na okupu u boćarskom domu Hrastenice/S. DRECHSLER

Napravili smo jako puno, rezultati su izvanredni. I oni koji su ostali bez medalja bili su jako dobri - ustvrdio je Čedomir Vukelić, izbornik mladih boćara



ČAVLE Nova slavljenička u Boćarskom domu na Čavlima. Čestitke, pljesak, bljeskalice fotoaparata i mobitela… I po starom dobrom običaju torta i šampanjac. Sve to za mlade hrvatske boćare i boćarice koji su se u utorak vratili iz daleke Kine sa Svjetskog prvenstva i zadržali Hrvatsku u vrhu boćarske karte svijeta. 


Na prvenstvima za seniorke, mlade igrače do 18 i 23 godine osvojeno je ukupno osam odličja!


Zlata su osvojili Marin Ćubela i Mateo Načinović (U-23) u štafetnom izbijanju te Karlo Šaban (U-18) u pojedinačnom klasičnom.




– Medalja je bila u mislima, ali zlato ne. Nije me bilo strah, bio sam u dobroj formi. Naravno presretan sam! – rekao je Karlo Šaban, svjetski prvak iz Jadranova.


Srebrom se okitila Carrolina Bajrić iz BK Čavle Škola boćanja u bližanju i izbijanju u krug, jednako kao i Luka Gašpar (U-18) u istoj disciplini te u paru s Filipom Matijašićem, dok su bronce zaslužili Marin Ćubela u brzinskom izbijanju, Tanja Grubiša i Nives Jelovica u paru te Carrolina Bajrić i Mateo Načinović u mješovitoj štafeti koja se premijerno igrala na svjetskoj smotri. Među njima i Antonio Prlaguzić iz Vargona koji je bio peti u preciznom izbijanju.


– Napravili smo jako puno, rezultati su izvanredni. I oni koji su ostali bez medalja bili su jako dobri – ustvrdio je Čedomir Vukelić, izbornik mladih boćara uz kojeg su svečanom dočeku nazočili Romano Grižančić, izbornik ženske vrste, Denis Peršić, dopredsjednik HBS-a te suci Dino Blečić i Boris Nadenić.


Posebno zadovoljna i ponosna bila je Ivana Cvitan Polić, načelnica Općine Čavle, u posljednje vrijeme već navikla dočekivati primorske i istarske boćare s odličjima oko vrata.


– Naša dvorana posljednjih godina pamti samo divne stvari. Čestitke svima, pronijeli ste ime Hrvatske u dalekoj Kini i na tome vam puno hvala – ustvrdila je načelnica, a nakon prigodnih riječi nazočni su iz prve ruke mogli čuti o iskustvima i dojmovima kada se boća u pomalo egzotičnoj Kini. Na posebnoj podlozi i u konkurenciji sa svih krajeva svijeta…