6 medalja za paraolimpijce

Riječanin Miroslav Matić drugi u bacanju diska

Hina

Miroslav Matić / Snimio Roni BRMALJ / NL arhiva

Miroslav Matić / Snimio Roni BRMALJ / NL arhiva

Zlatne medalju osvojili su Velimir Šandor i Marijan Presrečan u bacanju diska u svojim kategorijam tjelesnog oštećenja. Do medalje je stigao i Miroslav Matić, član AKOSI Srce iz Rijeke, koji je također u bacanju diska bio drugi. Što se plivanja tiče, drugo mjesto osvojio je Dino Sinovčić, dok su bronce pripale Anti Rađi i Kristijanu Vincetiću

SOČI Nastavljaju se odlični rezultati hrvatskih sportaša na IWAS Svjetskim igrama sportaša s invaliditetom, koje se do 3. listopada održavaju u ruskom Sočiju.Drugog dana natjecanja hrvatski sportaši osvojili su šest medalja – po dvije zlatne, srebrne i brončane.

Zlatne medalju osvojili su Velimir Šandor i Marijan Presrečan u bacanju diska u svojim kategorijam tjelesnog oštećenja. Šandor, član AKOSI Uspon iz Velike Gorice, slavio je bacivši disk 17.45 metara što je treći rezultat u svijetu ove sezone.


»Osjetio sam na poslijednim treninzima da u rukama imam ovu daljinu. Soči će mi ostati u prelijepim uspomenama jer je to moje prvo svjetsko zlato i najbolji rezultat u karijeri. Još jednom zahvaljujem svom treneru Ivanu Čengiću i mojim prijateljima u klubu na svemu što su učinili za mene dođem do svjetskih vrhova,»  poručio je presretan Šandor. Marijan Presrečan, član zagrebačkog Agrama pobijedio je u svojoj kategoriji bacivši disk na 14,29 metara.


Do medalje je stigao i Miroslav Matić, član AKOSI Srce iz Rijeke, koji je također u bacanju diska bio drugi. Matić je u spojenim kategorijama osvojio medalju daljinom od 9,15 metara.


Uspješan dan imali su i plivači koji su osvojili srebrnu i dvije brončane medalje. Drugo mjesto osvojio je Dino Sinovčić, dok su bronce pripale Anti Rađi i Kristijanu Vincetiću. Sve medalje osvojene su u disciplini 100m leđno.Hrvatska nakon dva dana natjecanja ima ukupno devet medalja – dva zlata, tri srebra i četiri bronce.

Na svjetskim igrama sportaša s invaliditetom koji su u kolicima, amputacijama i niskim rastom sudjeluje više od 600 sportaša iz 35 zemalja koji se natječu u atletici, plivanju, stolnom tenisu, taekwondou, obaranju ruke i streličarstvu, hrvatski sportaši nastupaju u atletici, plivanju i taekwondou.