Atletske akvizicije

Pojačanja na Kantridi, stigli dugoprugaši iz Zagreba

Antun Rudolf Pavelić, Zoran Žilić i Goran Grdenić

Antun Rudolf Pavelić, Zoran Žilić i Goran Grdenić

S riječkim atletičarima na pripremama u Poreču treniraju i njihova pojačanja iz netom završenog prijelaznog roka, jedni od najboljih hrvatskih dugoprugaša, Antun Rudolf Pavelić i Goran Grdenić. Riječ je o donedavnim atletičarima zagrebačkog Agrama koji su Kvarner prepoznali kao sve poželjniju atletsku destinaciju



RIJEKA Atletičari Kvarnera Loris Faustini, Jakov Lončar, Antonio Ban, Vid Šašenka, Antonia Gauš, Enia Denković, Ivan Vuletić, Luka Vukelić, Adrian Ružić, Leon Lanza, Sara Superina, Marko Gregurec, Ana Tibljaš i Sandra Žilić punom su parom krenuli u novu kalendarsku godinu. S trenerom Zoranom Žilićem odrađuju šestodnevne pripreme u Poreču da bi se što bolje spremili za nove izazove koji ih očekuju u predstojećoj natjecateljskoj sezoni.


– Poreč je idealan za pripreme, tu smo bili i prošle godine, dobro se radi, ima odlične zemljane terene za trening pa je logično da smo se opet vratili. Klima je pogodna za rad, dok ste se vi u Rijeci smrzavali tijekom petka i subote, ovdje je bilo ugodnih 10 stupnjeva Celzijusa. Hotel u kojem smo smješteni također ima odlične sadržaje za rad, tako da je sve super – poručio je Zoran Žilić, trener srednje i dugoprugaša Kvarnera.


S njima u Poreču treniraju i njihova pojačanja iz netom završenog prijelaznog roka, jedni od najboljih hrvatskih dugoprugaša, Antun Rudolf Pavelić i Goran Grdenić. Riječ je o donedavnim atletičarima zagrebačkog Agrama koji su Kvarner prepoznali kao sve poželjniju atletsku destinaciju.


Top 10




– Antuna Rudolfa i Gorana slobodno možemo nazvati pojačanjima, riječ je o odličnim atletičarima koji će dati velik obol našoj ekipi na ekipnim i kros natjecanjima. Sada radimo na bazi, juniori i mlađi seniori dižu formu za dvoranska prvenstva koja počinju već 12. siječnja – dodao je Žilić, koji je jedan od glavnih razloga zašto su Grdenić i Pavelić za svoj novi klub izabrali Kvarner.


– Trener Žilić je odigrao veliku ulogu u našem dolasku, znamo se s brojnih utrka, dobro se poznajemo i razumijemo. Svaka čast i direktorici Kvarnera Ivi Florjančič, s kojom smo odmah našli zajedničku riječ i s kojom se sve može bez problema dogovoriti. Tako da smo tijekom ovih nekoliko dana u Poreču samo dobili potvrdu da smo dobro odlučili – rekao je Goran Grdenić, koji je sa svojim trenerom imao prilike braniti nacionalne boje na Kupu Europe. Najdraža disciplina mu je maraton, a prije dolaska u Kvarner za cilj je imao ispuniti olimpijsku normu za Tokio 2020. godine.


– Istina, norma za Olimpijske igre bila je moj cilj, ali treba biti realan i reći da on nakon što su norme znatno pojačane neće biti ostvariv. No, to ne znači da odustajem od atletike i trčanja. Dapače. Došao sam u Kvarner pomoći ekipi u osvajanju naslova na državnim prvenstvima, a nadam se i da ću biti prvak barem u jednoj od dugoprugaških disciplina. Najvažniji cilj mi je poboljšati vrijeme u maratonu od 2:26 sati i upisati se u top 10 najboljih rezultata svih vremena u Hrvatskoj – kaže 29-godišnji asistent na Zavodu za visoki napon i enegretiku na zagrebačkom FER-u.


Uzor mladima


Antun Rudolf Pavelić ima ciljeve slične onima novog-starog klupskog kolege, nastaviti osvajati titule prvaka Hrvatske, pomoći ekipi Kvarnera na državim prvenstvima, ali i uspješno riješiti obaveze na šestoj godini studija medicine, a onda upisati specijalizaciju na neurologiji.


– Sigurno da ponekad nije lako uskladiti obaveze na fakultetu i treninge, ali uz dobru organizaciju i jasno postavljene ciljeve sve se može. Na početku studija bilo je malo teže, pogotovo na drugoj i trećoj godini, znalo se dogoditi da dođem na trening, a glava mi ne da mira i samo razmišljam koliko imam za učiti. Ali, sada je puno lakše – rekao je Antun Rudolf Pavelić, dobitnik rektorove nagrade na trećoj godini studija, koji će specijalizaciju pokušati upisati u Beču gdje mu živi zaručnica Iva.



U Kvarner je stigla i Laura Štefanac, osvajačica zlatnog odličja u bacanju koplja na Olimpijadi gluhih prije dvije godine u Turskoj. Laura trenira kod Andreja Hajnšeka, trenera Sare Kolak, olimpijske pobjednice Kvarnera u bacanju koplja iz Rio de Janeira 2016. godine, s kojom će 14. siječnja doći na pripreme u Rijeku.



– Rektorova nagrada je lijepo priznanje, još jedan dokaz da se može uskladiti školovanje i sportske obaveze. Volio bih kada bih bio primjer mlađim generacijama, ne samo atletičarima, već svima mladima koji se bave sportom, da i oni prepoznaju da je uz dobar rad i organizaciju moguće biti uspješan na više polja – nastavio je sudionik svjetskoga prvenstva u polumaratonu i višestruki prvak Hrvatske na dugim prugama, koji je također pun riječi hvale za Kvarner.


– Kvarner je dobro organiziran klub pa je samim time i najbolji izbor. Trener Žilić je odličan, znamo se od prije, zajedno smo trčali na nekoliko cestovnih utrka. Odradili smo nekoliko treninga s mlađom grupom i čini mi se super. Dečki su voljni raditi, tako je to s muškima, manje su komplicirani od žena, barem kad je trening u pitanju, ha, ha, ha.