Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
28. siječnja 2020.
Svjetski skijaški kup

Petra Vlhova prekinula pobjedničku seriju Mikaele Shiffrin

 Petra Vlhova/Foto REUTERS
Petra Vlhova/Foto REUTERS
Autor:
Objavljeno: 9. siječanj 2019. u 8:11 2019-01-09T08:11:59+01:00

FLACHAU Slovakinja Petra Vlhova pobjednica je slaloma Svjetskog kupa u austrijskom Flachau prekinuvši tako pobjedničku seriju najbolje skijašice svijeta Amerikanke Mikaele Shiffrin koja je dobila zadnjih sedam slaloma.

Mlada Slovakinja je ove sezone u slalomu osvojila pet drugih mjesta i svaki put je gledala u leđa sjajnoj Amerikanki. I ovoga puta je Shiffrin bila vodeća nakon prve vožnje, međutim Vlhova je fantastičnom drugom vožnjom skinula Shiffrin s trona.

Vodeća skijašica Svjetskog kupa je nakon prve vožnje imala 27 stotinki sekunde prednosti pred Šveđankom Annom Swenn Larsson, te 31 stotinku sekunde prednosti pred Vlhovom. Slovakinja je najboljim rezultatom u drugoj vožnji preuzela vodstvo i uspjela ga zadržati do kraja. Swenn Larsson je napravila grešku u gornjem dijelu staze pa je ostala bez plasmana, dok je Shiffrin na prvom prolazu još uvijek bila u vodstvu, ali je izgubila 20 stotinki sekunde. Do kraja je ispustila i preostalu prednost i ciljem je prošla sa 15 stotinki sekunde zaostatka. Treća je bila Austrijanka Katharina Liensberger sa 1.17 sekunde zaostatka.

Vlhovoj je to bila sedma pobjeda u karijeri pri čemu treća ove sezone. U Flachau je nastupila i hrvatska skijašica Andrea Komšić koja je u prvoj vožnji zauzela 32. mjesto, a druga vožnja joj je pobjegla za 27 stotinki.U ukupnom poretku Svjetskog kupa i dalje vodi Shiffrin sa 1294 bodova, druga je Vlhova sa 848 bodova, dok je treća Švicarka Wendy Holdener sa 564 bodova.

Isti je poredak i u slalomu. Amerikanka je vodeća sa 760 bodova. Na drugom mjestu je Vlhova sa 80 bodova manje, a treće mjesto drži Holdener sa 425 bodova.

Skijašice sada sele u St. Anton gdje su na rasporedu spust i super-G.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze