Kultna utrka

Ovoga vikenda vozi se 44. INA Delta Rally

P. N.



U organizaciji Auto kluba INA Delta Zagreb 8. i 9. lipnja održat će se 44. po redu INA Delta Rally, priopćili su organizatori.


“Utrka započinje tradicionalnim ceremonijalnim startom iza Upravne zgrade Ine u 16:00 sati, a u lov na pobjedu ove godine kreće 67 posada.


Ovogodišnje natjecanje predstavila je gđa. Mirjana Šimek Bilić, direktorica utrke: „INA Delta Rally nastavlja se voziti za European Rally Trophy, a ove godine po prvi puta boduje se i za Alpe Adria Rally Cup, što svakako jamči atraktivnost same priredbe. Na startu nas očekuje više od 14 vrhunski pripremljenih ERT automobila. Uz već standardne lokacije oko Zagrebačkog velesajma te na Sljemenu, dva brzinca prvoga dana utrke održat će se kao i lani u Dugom Selu. Tamo će za gledatelje biti posebno atraktivan skok na Martin Bregu, a mnogo publike očekujemo i u Zagrebu gdje je uz pomoć Ine pripremljen bogat zabavni program.“




Predsjednik Auto kluba INA Delta g. Berislav Čegelj naglasio je kako je ovogodišnja utrka kandidat za Europsko rally prvenstvo povijesnih sportskih vozila (FIA European Historic Sporting Rally Championship) te dodao: „Ponosni smo što je INA Delta Rally, upornošću AK INA Delte i bezrezervnom podrškom Grada Zagreba i Ine kao dugogodišnjih glavnih pokrovitelja, već godinama međunarodno prepoznata utrka. Radujemo se novoj vrhunskoj automobilističkoj poslastici.“


INA će prvog dana utrke osigurati zabavni program za gledatelje poput uvijek atraktivnog driftanja, utrka oldtimera i neobičnih automobila.


„Naša kompanija ima vodeću poziciju na tržištu zahvaljujući našim visoko kvalitetnim gorivima i uslugama, a lideri smo i u pružanju podrške automobilističkim manifestacijama u zemlji. Spregu naše industrije i automobilizma smatramo prirodnom i nadalje želimo zadržati poziciju prvog izbora kod kupaca te najpoželjnijeg partnera kada su u pitanju prestižni događaji kao što je INA Delta Rally“, dodao je g. Darko Markotić, Inin operativni direktor Usluga kupcima i maloprodaje.


INA Delta Rally najstarije je i najpopularnije automobilističko natjecanje u Hrvatskoj, koje je od 2016. dio FIA European Rally Trophyja, što znači da se vozi po istim pravilima kao i Prvenstvo Europe.


Uvrštavanje utrke u viši rang natjecanja vozačima s najboljim rezultatima otvara se pristup Prvenstvu Europe te konačno i Svjetskom rally prvenstvu (WRC). Uz europske bodove, ovogodišnji INA Delta Rally već tradicionalno će se bodovati i za Rally prvenstvo Hrvatske i Otvoreno prvenstvo Zagreba, a po prvi puta i za Alpe Adria Rally Cup”, navodi se u priopćenju.