Riječki boksač

MATIJA UREMOVIĆ: Očekujem svjetsku medalju i odlazak u Tokio!

Igor Duvnjak

Matija Uremović/Foto Arhiva NL

Matija Uremović/Foto Arhiva NL

Do SP-a ima dosta vremena, još deset mjeseci. Za to ću se jako dobro pripremiti, idem po medalju s kojom bih automatski mogao ići na Olimpijske igre – ističe Matej Uremović, boksačka nada »Rijeke«



RIJEKA Matej Uremović potvrdio je i na nedavno održanom seniorskom državnom prvenstvu do 22 godine da je velika boksačka nada »Rijeke«. Mladi »poluteškaš« iz kluba u ulici Milutina Baraća pobjednički je nizao suparnike do finala u kojem je bio uvjerljiv. A za kompletni učinak nagrađen je dodatno, proglašen najboljim boksačem prvenstva.


– U prvom kolu sam bio uvjerljivo bolji od suparnika iz »Leonarda«. Doslovno nisam primio niti jedan udarac – osvrće se Matej Uremović, rođen 1999. godine na svoj varaždinski učinak. – U polufinalu sam splitskog konkurenta nokautirao u prvoj rundi. U finalu sam se sastao s jednim drugim Splićaninom, Radonićem. Imao je zapažene rezultate u kick-boxingu, boksa već duže vremena. Nisam najbolje krenuo, nisam bio sto posto u meču te nisam baš zadovoljan, ali sam uspio preokrenuti borbu, biti bolji i ostvariti uvjerljivu pobjedu.


Činjenica da je proglašen za prvo ime obje boksačke smotre još jedan mu je poticaj za trening.




– To priznanje mi jako puno znači jer tamo je bilo sedam prvaka, sve redom dobrih boksača. Sve su to reprezentativci i čast je biti izabran za najboljeg među njima. Itekako sam zadovoljan s ovom pohvalom.


Na kraju kalendarske godine ocijenjuje svoju prvu sezonu među seniorima.


– Ovo mi je bila prva godina među starijim boksačima, od siječnja je počelo navikavanje na seniorski boks. Bilo je teških mečeva, jakih turnira. Od međunarodnih nastupa bio sam na Prvenstvu Europske unije, to mi je jedino veće prvenstvo na kojem sam nastupao. Tu sam tijesno izgubio od francuskog suparnika, a puno njih je reklo da sam bio mrvicu bolji. I ja sam vjerovao da sam bio bolji, ali suci su drugačije odlučili. Na seniorskom hrvatskom prvenstvu u travnju sam inače bio trećeplasirani. Izgubio sam od Damira Plantića, čovjeka koji je brončani na Europskom seniorskom prvenstvu. Nakon svega je stigao ovaj varaždinski nastup.


Ocjene njegove prve seniorske sezone su pozitivne.


– Mogu reći da sam zadovoljan sa sezonom. Recimo spomenuti poraz je od jednog od najboljih boksača u Europi, probijao sam led s dosta jakih boraca i zadovoljan sam – kaže Matej.


Pred njim su novi veliki izazovi za koje se valja itekako pripremiti. No, za to ne bi trebalo biti problema, posvećen je boksu, redovito i marljivo trenira.


– U idućoj sezoni ima dosta natjecanja. Održavaju se Europsko prvenstvu U-22, Europsko seniorsko prvenstvo, a u rujnu je Svjetsko seniorsko prvenstvo. Očekujem medalju sa Svjetskog prvenstva. Do tada ima dosta vremena, još deset mjeseci. Ja ću se za sve to jako dobro pripremiti, idem po medalju kojom bi automatski mogao ići na Olimpijske igre – optimistično najavljuje Uremović.