Prvaci

Leo Brnić i Marino Miličević osigurali Hrvatskoj dva srebra u boćanju

Denis Frančišković

Leo Brnić u finalu brzinskog izbijanja, a zajedno s Marinom Milićevićem u finalu štafete. Marko Beaković izborio finalnu skupinu preciznog izbijanja i osigurao broncu



RIJEKA Hrvatska boćarska reprezentacije već sada je ispunila svoj cilja na svjetskoj smotri u Maroku, izabranici Milana Celije dan prije završetka natjecanja imaju set medalja – najmanje dva srebra i jednu broncu! Za dobre vijesti iz Maroka u prvom redu su se pobrinuli hrvatski brzinci, Leo Brnić osigurao je srebro u brzinskom izbijanju, a zajedno s Marinom Milićevićem i drugu stepenicu pobjedničkog postolja u štafeti u kojoj brane naslov svjetskih prvaka. Marko Beaković ušao je u finale preciznog izbijanja najbolje četvorice i već sada ima najmanje broncu »u džepu«. No sudeći prema igrama hrvatskih igrača danas s pravom treba očekivati i napad na najsjajnija odličja…


Leo Brnić, aktualni svjetski doprvak iz Rijeke 2015. i europski prvak iz Nice 2016., u današnji finale plasirao se s najboljim rezultatom od 46/49 i u borbu za zlato kreće protiv Slovenca Anžea Petriča koji je pogađao 44/50. Mauro Roggero (43/50) i svjetski prvak iz Rijeke Guillaume Abelfo (37/49) morali su se zadovoljiti broncama.


Briljirala je i hrvatska štafeta, Leo i Marino imali su najbolji rezultat polufinala s rezultatom 57/61 i u današnjem će finalu igrati protiv francuskog dvojca Abelfo/Chirata koji je u dodatnom rapucavanju bio bolji od talijanskog dvojca S. i M. Manna (29/30:26:31), a nakon što su u osnovnom dijelu igre oba para pogodila 54/61. Uz Talijane, bronca pripada slovenskoj kominaciji Petrič/Oprešnik (49/60).




Marko Beaković zabljesnuo je u preciznom izbijanju ostvarivši 20 pogodaka što je bio drugi rezultat polufinalne skupine od osam najboljih. Marko se plasirao u finale zajedno s Crnogorcem Miroslavom Petkovićem (21), Peruancem Jesusom Altamiranom (19) i Slovencem Davorom Janžićem (16). Međutim nije uspio u igri parova zajedno s Alenom Guštinom. U osmini finala hrvatski je par poražen od tuniske kombinacije Izouaoui/Chouchane s 5:13.


Pero Ćubela izborio je polufinale pojedinačnog nakon pobjede nad Čileancem Rodolfom Galvezom 13:5, a kasno sinoć polufinalna prepreka bio mu je Giuseppe Gadaleta iz SAD-a, dok drugi par čine Montemerlo (Arg) i Kozjek (Slo). Tomislav Kolobarić ostvario je vrijednu i tijesnu pobjedu u krugu svladavši jakog Miroslava Petkovića u četvrtfinalu s tijesnih 19:18, a na putu do finala mu je Slovenac Dejan Tonejc, nekadašnji igrač »Vargona«.