EP u boksu Ankara

Hrvoje Sep izgubio u polufinalu i osvojio broncu

Hina

Osvojivši broncu Sep, koji je rođen u Vrbanji kraj Spačve u jugoistočnom dijelu Vukovarsko-srijemske županije ostvario je najveći uspjeh u karijeri, te jedan od najvećih uspjeha hrvatskog boksa



ANKARA  - Hrvatski boksač Hrvoje Sep (25) nije se uspio plasirati u finale poluteške kategorije (do 81 kg) na 39. europskom prvenstvu u Ankari, međutim osvojivši broncu ostvario je najveći uspjeh hrvatskog boksa u posljednjih pet godina.


Sep je u polufinalnom meču izgubio od Rusa Nikite Ivanova 20:32, po rundama 5:10, 8:13, 7:9. Bio je to sjajan meč, jedan od najboljih od 20 polufinalnih borbi koliko je održano u Ankari.


Nažalost, Rus je rano stvorio prednost koju hrvatski boksač više nije uspio dostići. Osvojivši broncu Sep, koji je rođen u Vrbanji kraj Spačve u jugoistočnom dijelu Vukovarsko-srijemske županije ostvario je najveći uspjeh u karijeri, te jedan od najvećih uspjeha hrvatskog boksa.




Sep je postao tek šesti hrvatski boksač koji je od 1991. godine osvajao medalje na europskim prvenstvima. Posljednjem je to uspjelo Mirsadu Ahmetiju na EP-u u Plovdivu 2006. godine gdje je osvojio broncu u kategoriji do 54 kg.


U Puli 2004. godine Marijo Šivolija-Jelica je osvojio srebro u kategoriji do 81 kg, dok je Vedran Đipalo osvojio broncu u kategoriji do 91 kg.


Stjepan Božić je osvojio srebro u finskom Tampereu 2000. godine u kategoriji do 75 kg, a na istom prvenstvu je Filip Palić bio drugi u kategoriji do 60 kg.


Osim Sepa niti jedan hrvatski boksač u Ankari nije stigao dalje od osmine finala.


Hrvatski boksači sada odlaze na kraći odmor, a potom počinju pripreme za SP u rujnu u Azerbajdžanu koje će biti i kvalifikacije za OI u Londonu.