Biciklistički spektakl

CRO RACE Rajović osvojio Crikvenicu, slijedi kraljevska etapa, start je u Rapcu, a cilj na Platku

Kristian Sirotich

Dušan Rajović na cilju u Crikvenici/D. ŠKOMRLJ

Dušan Rajović na cilju u Crikvenici/D. ŠKOMRLJ

Član slovenske momčadi Adria Mobil, pobjednik je četvrte etape CRO Racea vožene od Starigrada-Paklenice do Crikvenice u dužini od 155 kilometara. Odluka o pobjedniku pala je u posljednjem kilometru, 22-godišnjak iz Kraljeva najbolje je odvozio tehnički izazovnu završnicu i u furioznom finišu nadmašio drugoplasiranog Talijana Paola Simiona (Bardiani CSF) i trećeplasiranog Australca Heinricha Hauslera (Bahrain Merida)



CRIKVENICA Srpski prvak u cestovnom biciklizmu Dušan Rajović, član slovenske momčadi Adria Mobil, pobjednik je četvrte etape CRO Racea vožene od Starigrada-Paklenice do Crikvenice u dužini od 155 kilometara. Odluka o pobjedniku pala je u posljednjem kilometru, 22-godišnjak iz Kraljeva najbolje je odvozio tehnički izazovnu završnicu i u furioznom finišu nadmašio drugoplasiranog Talijana Paola Simiona (Bardiani CSF) i trećeplasiranog Australca Heinricha Hauslera (Bahrain Merida). Odličan rezultat u Crikvenici ostvario je i aktualni hrvatski prvak Josip Rumac, ciljem je prošao kao šestoplasirani, čime je izjednačio svoj najbolji etapni rezultat iz dosadašnjih izdanja utrke kroz Hrvatsku. Također, Rajovićeva pobjeda nije utjecala na konačni poredak, vodstvo je i dalje zadržao Kazahstanac Jevgenij Gidič (Astana), koji je bio deveti. 



Subotnja etapa trebala bi biti prava poslastica za sve ljubitelje biciklizma. Prvi put u minulih pet godina dionica neće završiti na Učki, što ne znači da će dionica biti lišena brdskih uzbuđenja. Start utrke zakazan je za 10.45 sati u Rapcu, nakon čega će karavana krenuti prema Učki. Mnogi će reći da je uspon na Učku s istarske strane itekako zahtjevan, zahtjevniji nego onaj s riječke, pa će zasigurno biti prvi pravi filter mogućnosti za mnoge vozače. Nakon toga uslijedit će spust do Ičića, pa ruta preko Opatije i Rijeke, gdje će biciklisti proći preko Korza, prema Čavlima i dalje na Platak gdje će prvi put u ovih pet godina kraljevska etapa završiti. S obzirom na sve dosadašnje okolnosti i način na koji su se vozile etape sasvim je izvjesno da će i na subotnjoj dionici svi sudionici itekako gristi, što će za čitavu utrku biti samo još jedan veliki plus. Bez obzira hoće li se danas donijeti odluka o ukupnom pobjedniku ili će ona biti prolongirana za posljednju etapu u Zagrebu.