Najbolji sportaši PGŽ

Andrej Krstinić, Ana Jambrović, kuglačice Mlake i nogometaši Rijeke laureati

Mladen Trinajstić

Detalj s proglašenja u Omišlju/M. TRINAJSTIĆ

Detalj s proglašenja u Omišlju/M. TRINAJSTIĆ

OMIŠALJ Veleban, novi, pred samo koji tjedan otvoreni Društveni centar Omišalj jučer je ugostio prvu veliku manifestaciju – svečanost proglašenja najboljih sportaša i sportskih djelatnika Primorsko-goranske županije za 2019. godinu. Po izboru članova i predstavika Zajednice sportova PGŽ, nagrade su se i ovog puta djelile najboljim odnosno u protekloj godini najuspješnijim sportašicama i sportašima u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji, ekipno i pojedinačno te u kategoriji sportaša s invaliditetom. Također, proglašena su i ponajbolja školska sportska društva, najuspješniji sportski djelatnici a progidna su priznanja odnosno nagrade uručene i onima koji su svojim dugogodišnjim, moglo bi se reći i cjeloživotnim radom, trudom i zalaganjem zadužili sportsku svakodnevicu naše regije. Tako je, iz ruku predstavnice domaćina fešte, omišaljske općinske načelnice Mirele Ahmetović, nagrađena najuspješnija sportašica kadetkinja – Laura Lisac iz karate kluba Delta, jednako kao Mateo Pejić iz Boksačkog kluba King koji je proglašen najuspješnijim kadetom. Najuspješnijom ženskom kadetskom ekipom proglešena je ona Hrvatskog akademskog odbojkaškog kluba Rijeka, dok je u istoj kategoriji, u konkurenciji muških ekipa kadeta, lauretom postala ona Vaterpolskog kluba Primorje. Najuspješnijom juniorkom proglašena je pak Ursula Balas iz Jedriličarskog društva Val, a najuspješnijim juniorom Roko Stipanović, član Jaht kluba Opatija. Najuspješnija ženska juniorska ekipa ona je Hrvatskog akademskog odbojkaškog kluba Rijeka, a najbolja muška juniorska ekipa ona Akademskog šahovskog kluba Junior. Najuspješnijom sportašicom, u konkurenciji seniorki, proglašena je pak Ana Jambrović iz Kuglačkog kluba Mlaka, a najuspješnijim sportašem u konkurenciji seniora Andrej Krstinić, član Športskog streljačkog kluba Dub. Najboljom odnosno najuspješnijom ženskom seniorskom ekipom proglešena je pak ona Kuglačkog kluba Mlaka, a najuspješnija muškom ekipom seniora – Hrvatski nogometni klub Rijeka. 

U istoj su prilici proglašeni i nagrađeni i najuspješniji sportaši u kategoriji osoba s invaliditetom pa je tako laureatom u toj kategoriji postao Vedran Dumenčić, član Sportskog kluba slijepih Rijeka. Najuspješniji sportaš junior u kategoriji osoba s invaliditetom je tako i službeno postao Luka Wagner iz Boćarskog kluba osoba s invaliditetom Pulac, a najuspješnijom sportašicom u kategoriji gluhih osoba Laura Štefanac iz Atletskog kluba Kvarner. Ni u ovoj prigodi organizatori ove sad već tradicionalne sportske fešte nisu zaboravili niti sportske djelatnike pa su u toj kategoriji najuspješnijima proglašeni, te u Omišlju prigodno i nagrađeni, Tonči Mikac iz Kuglačkog kluba Mlaka, kao i Vjekoslav Matetić, član Boćarskog kluba Sveti Jakov. U moru zasluženih te tijekom “proslave sporta i sportaša” uručenih nagrada i priznanja valja spomenuti i da su najupješnijim školskim društvima u 2019. godini proglašena dva riječka školska sporstka kolektiva – Školsko sportsko društvo Brajda koje djeluje pri Osnovnoj školi Brajda, te Školsko sportsko društvo “GAM” Srednje škole Gimnazije Andrije Mohorovičića.


Najuspješnijim sportskim djelatnikom odnosno djelatnicom, također u kategoriji školskih sportskih društava, proglašena je Ljiljana Turina Bujanović iz OŠ Brajda. I naposljetku, nagradama za životno djelo iz ruku primorsko-goranskog župana Zlatka Komadine u samoj završnici velikog i lijepog sportskog slavlja nagrađeni su Tihomir Crnković, Ivan Matković i Radovan Mihelić.



Uz sve spomenute najsportašice, najsportaše i ekipe, u istoj su prigodi posebnim priznanjima nagrađeni odnosno ovjenčani dosezi Marine Mavrinac Matulja iz SRK Zubatac, Marka Jovičića iz Gimnastičkog kluba Rijeka, Marina Ercegovića, člana Plivački klub Primorje EB, Marina Bosiočića iz Šahovskog kluba Rijeka, Anamarije Grdić iz Kuglačkog kluba Mlaka te potom još i Ane Herceg iz Plivačkog kluba Primorje CO, Lovra Šipeka iz Boćarskog kluba Sveti Jakov, Adriana Barića iz Kickboxing kluba Sušak, Erika Vorkapića iz Biciklističkog kluba Grobnik, Mile Prpić, članice Gimnastičkog kluba Vita, Tili Grgurić iz Ski-kluba Rijeka te Gabriela Barca, člana Triatlon kluba Rival. Uz njih, također posebnim priznanjima u ekipnoj su konkurenciji nagrađeni i članovi muških sastava seniorske ekipe Kluba odbojke na pijesku Opatija, kadeta Rukometnog kluba Trsat, te juniora Veslačkog kluba Jadran, jednako kao i članice ženskih seniorskih sastava Sportskog rekreacijskog društva Viševica te Šahovskog kluba Draga, kao i ekipe kadetkinja Streličarskog kluba Rijeka.