Zeleno svjetlo

Nogometaši Orijenta 1919 u subotu protiv Maksimira ipak na svojoj Krimeji

Ivan Volarić

Nogometaši Orijenta 1919 dočekat će Maksimir na Krimeji ove subote od 17.30 sati/V. KARUZ

Nogometaši Orijenta 1919 dočekat će Maksimir na Krimeji ove subote od 17.30 sati/V. KARUZ



RIJEKA Zahvaljujući angažmanu grada Rijeke, samih navijača (Red Fuckersi su se volonterski uključili u rad), ali i vodstva kluba nogometaši Orijenta 1919 ipak će svoju prvu, povratničku trećeligašku utakmicu protiv Maksimira  (subota, 17.30 sati) odigrati na Krimeji. Članovi Natjecateljske komisije HNS-a početkom tjedna su obišli stadion na Krimeji i zbog lošega stanja svlačionica uskratili “crvenim” licencu za nastup na svojem stadionu. U nekoliko dana svlačionice su dobrovoljnim radom i angažmanom vlasnika i korisnika stadiona dovedene u pristojno stanje pa odgovajućim HNS-ovim tijelima nije bilo teško 24 sata prije početka utakmice dati zeleno svjetlo za igranje na Krimeji.


– Ovo pokazuje da smo bili u pravu kada smo uskratili licencu. Ipak se uz pravi angažman nešto može pomaknuti – kazao je Neven Šprajcer, član Natjecateljske i komisije za objekte HNS-a.


Što se Opatije tiče njihov stadion je do daljnjega ostao pod suspenzijom, a isto se odnosi i na nekoliko zagrebačkih trećeligaša (Jarun, Maksimir, Ponikve…). Opatijci osim prostorije za doping imaju najviše problema s lošim travnjakom u čiju sanaciju je uloženo dosta truda i novaca, ali je ponovo načet uslijed brojnih treninga. Ukoliko Opatijci ne uspiju zadovoljiti HNS-ove zahtjeve igrat će u drugom kolu, svoju prvu domaću utakmicu – na Kantridi!