Danilo Butorović

Zahvalan sam Slavenu Biliću na još jednoj prilici, cilj je Premier liga

Marko Cvijanović

Danilo Butorović/Foto Arhiva NL

Danilo Butorović/Foto Arhiva NL



RIJEKA Danilo Butorović nastavlja suradnju sa Slavenom Bilićem. Mladi riječki nogometni stručnjak bit će dio stožera bivšeg izbornika hrvatske reprezentacije na njegovom novom poslu u engleskom drugoligašu West Bromwich Albionu, hrvatski trolist na »otoku« zaokružit će Dean Računica. Poslije neslavne avanture u Al Ittihadu, West Bromwich Albion zvuči doista impresivno.


– Zahvalan sam Slavenu na još jednoj prilici, radit ćemo u velikom engleskom klubu koji se natječe u jednom od najzahtjavnijih nogometnih natjecanja na svijetu. Oni koji malo bolje prate Championship znaju o čemu pričam, liga broji 24 kluba i vrlo je izjednačena, u Premiershipu posljednjeplasirana momčad može pobijediti prvoplasiranu i nitko se zbog toga neće čuditi – kaže Butorović, koji će se naći u dvostrukoj ulozi pomoćnog trenera i analitičara.


– Priželjkivao sam da mi se u karijeri dogodi nešto ovako veliko, Engleska je nogometna zemlja, tamo se, uostalom, i rodila suradnja između mene i Slavena kada sam bio kod njega na trenerskom usavršavanju u razdoblju dok je bio trener West Hama. Dobro, ono je bila Premier liga, ovo je Championship, ali Engleska je Engleska. West Bromwich Albion je velik iskorak u mojoj karijeri.




Bilića, Butorovića i Računicu vrlo skoro čeka početak priprema za novu sezonu, momčad već u ponedjeljak putuje za Španjolsku i to s velikim ambicijama.


– Ambicije kluba su povratak u Premier ligu, u tom kontekstu radit ćemo pod određenim pritiskom, ali u engleskom nogometu je to sasvim normalna pojava. U svakom slučaju, čeka nas interesantna sezona – zaključio je Butorović.