Izjave iz Bakua

ZLATKO DALIĆ: Nismo bili pravi, pogriješio sam, trebao sam ranije reagirati s izmjenama

Portal Novilist.hr

Zlatko Dalić/Foto PIXSELL

Zlatko Dalić/Foto PIXSELL

 Pokušao sam s Brekalom i Oršićem preko bokova, ali nismo mogli ništa - rekao je Dalić.



ZAGREB Izbornik “kockastih” Zlatko Dalić nije krio svoje nezadovoljstvo nakon remija u Bakuu.


– Rano samo dali pogodak i to je ono što smo i htjeli – započeo je Dalić. – Stvorili smo potom nekoliko šansi, ali nismo ih iskoristili i pritom smo razbranili njihovog vratara. Nismo u tom periodu drugim pogotkom riješili utakmicu. Azeri su se vratili u igru svojom borbom i htijenjem. Na kraju nismo pobijedili utakmicu….


Što dogodilo na poluvremenu?




– Nismo bili pravi u nastavku, morali smo biti agresivniji i stati bliže suparničkim igračima. Trebali smo više prijetiti preko bokova. Međutim, nismo imali šansi u nastavku. Pokušavali smo, ali suparnik je bio zbijen i kompaktan. Osim toga primili smo gol dosta lagano, prošao kroz četiri igrača. Na kraju smo osvojili bod. Ništa, moramo se sada izvaditi.


Kasno ste reagirali s izmjenama?


– Trebao sam prije reagirati, posebno u veznom redu. Možda je to bila moja pogreška jer zaista nije išlo. Pokušao sam s Brekalom i Oršićem preko bokova, ali nismo mogli ništa.


Što je nedostajalo da se ponovi partija kao u Slovačkoj, u svakim kvalifikacijama upadate u crnu rupu?


– U Slovačkoj je sve bilo lijepo i organizirano, sada nismo uspjeli zabiti drugi gol i uvukla se nesigurnost i nervoza. Nekim igračima treba vrijeme da odrastu. Mogli smo imati komotnu situaciju, da riješimo mnoge stvari u kvalifikacijama. Imali smo veliku šansu da dođemo do 15 bodova, ali smo je propustili – rekao je Dalić.


Domagoj Vida također je zvučao realno i iskreno.


– Otvorili smo odlično utakmicu, zabili smo gol iz penala. Nažalost, nismo nakon toga iskoristili naše šanse, U nastavku smo pali i nismo uspjeli napraviti nadomoć na terenu. Da smo zabili drugi gol možda bi sve završilo kao u Slovačkoj. Mnogo puta smo išli težim putem na EURO, morat ćemo i ovoga puta. Idemo tući Mađarsku i pokušati se iskupiti već u toj utakmici – rekao je Vida.