Potpisao

Veliko pojačanje za Orijent: Sebastijan Antić do zime na Krimeji

Ivan Volarić



Sebastijan Antić, 27-godišnji ljevonogi branič iz Selca, novi je igrač nogometaša Orijenta 1919. Trener »crvenih« Fausto Budicin dobio je nakon čakovečkog boda u prvom drugoligaškom nastupu, značajno pojačanje pred prvi domaći sudar protiv Dinama II. Riječ je o igraču koji je puno dublji trag ostavio u inozemstvu nego na domaćem tlu.


Svojevremeno je igrao za Krk i Pomorac, a onda preko slovenskog Zavrča krenuo na brojne istočne adrese. Antić je igrao u Jordanu, Iraku i Kazahstanu. U Iraku je bio proglašen za najboljeg profesionalca lige, a nakon što je s tamošnjom Al-Quwa Al-Jawiyajom u dva navrata osvojio Azijski kup, klupsko natjecanje poput Europske lige. Antić nije slučajno završio na Krimeji. Poklopilo se nekoliko stvari. Od činjenice da je zbog administrativnih problema ostao bez već dogovorenog angažmana u Kazahstanu, preko činjenice da je Antić s dopredsjednikom Orijenta 1919 Marinkom Koljaninom uspješno surađivao u Krku, te u Jordanu. Koljanin je, dok je vodio krčkog trećeligaša,


Antiću pronašao novu ulogu u momčadi, premjestio ga je s mjesta lijevoga beka na poziciju središnjeg stopera što je, ispostavilo se, usmjerilo njegovu karijeru u potpuno drugom smjeru.




S Antićem je dogovoren angažman do zime. Na Krimeji su registrirali i napadača darovitog Leona Petrovića, koji će nastupati za juniorsku momčad u Prvoj HNL, dok je Luka Čanković preusmjeren prema trećeligašu Krku.


Od ostalih novosti s Krimeje najvažnija je ona da se »šminkanje« stadiona za drugoligašku premijeru i TV prijenos susreta protiv Dinama II (subota 17 sati) privode kraju. U klubu su u iščekivanju HNS-ove inspekcije koja bi trebala obići stadion i izdati drugoligašku licencu.