Oproštajna večer

Vatreni se na večeri u Lovranu dirljivo oprostili od Borisa Nemeca: ‘Profesore, velik ste čovjek’

Portal Novilist.hr

Foto HNS

Foto HNS

Nemec je funkciju liječnika reprezentacije obnašao 23 godine, od travnja 1996. godine, te je osvojio i francusku broncu i rusko srebro



LOVRAN Bivši liječnik hrvatske nogometne reprezentacije prof. dr. Boris Nemec, organizirao je u Lovranu oproštajnu večer za hrvatske reprezentativce i stručni stožer.


Na ugodnom druženju u Lovranu, reprezentacija se zahvalila doktoru Nemecu na dugogodišnjem predanom radu te su mu nogometaši i članovi stručnog stožera, uz druge darove, uručili i dres s potpisima svih igrača.


»Profesore, o vašoj stručnosti ne trebam ništa ni govoriti, ali prije svega vam zahvaljujem što ste veliki čovjek i što ste to iz dana u dan pokazivali svih ovih godina prema svakome od nas. Hvala vam i sretno u daljnjem radu!«, obratio se u ime »Vatrenih« kapetan reprezentacije Luka Modrić.




Nemec je funkciju liječnika reprezentacije obnašao 23 godine, od travnja 1996. godine, te je osvojio i francusku broncu i rusko srebro.


Dobitnik je brojnih priznanja za svoj rad i doprinos medicini i sportu, uključujući i dva odlikovanja predsjednika Republike Hrvatske.


Dao je značajan doprinos radu Fifine Zdravstvene komisije te HNS-ove Zdravstvene komisije, a surađivao je i s mladim hrvatskim reprezentacijama. Svojim zalaganjem za zdravstvenu zaštitu mladih nogometaša te brigom za generacije hrvatskih reprezentativaca zaslužio je da se njegovim brojnim priznanjima pridoda i najviše priznanje HNS-a, Trofej podmlatka.


Na nedavnoj dodijeli nagrada »Trofej nogometaš« u organizaciji Hrvatske udruge nogometni sindikat, Nemec je dobio nagradu »Dobri duh hrvatskog nogometa«.


»Ovo nije moja nagrada, nego nagrada za sve moje suradnike koju su sa mnom od 1996. godine radili u reprezentaciji. Prvu utakmicu za »Vatrene« odradio sam na Wembleyju 1996. godine i zahvaljujem se zato Miroslavu Blaževiću što me pozvao,»kazao je dugogodišnji liječnik hrvatske nogometne reprezentacije.