Subotnji suparnik

UZDANICA GORICE Rijeci prijeti lovac koji ne može promašiti

Ivana Vaupotić

Taj 20-godišnji ofenzivni veznjak stigao je iz belgijskog »Standarda«, a za A reprezentaciju svoje domovine već je zabio deset golova



VELIKA GORICA Dok hrvatski klubovi u niskom startu očekuju početak nove prvenstvene utrke, jasno je da najveću enigmu HT Prve lige definitivno predstavlja »Gorica«, koja će u subotu debitirati na Rujevici. Prvoligaški nogomet vratio se u najveći grad Turopolja nakon četvrt stoljeća, a čelnici kluba uvjereni su da će ovoga puta u elitnom razredu hrvatskog nogometa provesti više od godinu dana.


Najveći zalog njihovog optimizma predstavljaju poslovni partneri iz Litve koji su stigli u Veliku Goricu početkom ove godine. Riječ je o grupaciji povezanoj s tamošnjim sportskim gigantom »Žalgirisom«, koja je neko vrijeme bila zainteresirana za ulaganje u »Šibenik«. Detalji ugovora Litvanaca i »Gorice« stavljeni su u domenu poslovne tajne, no zna se da od siječnja ove godine funkciju izvršnog dopredsjednika kluba zaduženog za sportski sektor obnaša Mindaugas Nikoličius, čovjek koji je sličan posao imao u škotskom klubu zvanom »Heart of Midlothian« i »Žalgirisu« iz Vilniusa.


Već u siječnju »Gorica« je dobila tri inozemna pojačanja, Rumunja Victora Astafeija, Nigerijca Iyayija Atiemwena te Gruzijca Giorgija Mhdešvilija, a za vrijeme ovog ljetnog prijelaznog roka dovedeni su novi strani igrači. Stigli su Poljak Lukasz Zwolinski, kojeg je u Turopolju dočekao zemljak Michal Maslowski, i Armenac David Arshakyan.




No, u toj turopoljskoj nogometnoj varijanti Ujedinjenih naroda najveći interes budi Farouk Miya iz Ugande.


Taj 20-godišnji ofenzivni veznjak stigao je iz belgijskog »Standarda«, a za A reprezentaciju svoje domovine već je uknjižio sedamnaest nastupa i zabio deset golova. Povrh toga, Miyino nogometno umijeće u Ugandi na lokalnom dijalektu opisuju nadimkom »Muyizi Tasubwa«, što će u prijevodu reći da će obrani »Rijeke« sutra prijetiti »lovac koji ne može promašiti«.