Hrvoje Štrok

U Puli možemo očekivati spektakl, u jednoj utakmici sve je moguće

Denis Frančišković

Hrvoje Štrok/Foto Arhiva NL

Hrvoje Štrok/Foto Arhiva NL

Dinamo je favorit, no opet Rijeka sigurno ima svoje šanse. A kako se će sve razvijati, to svi tek trebamo vidjeti - smatra bivši Rijekin i Dinamov plemeniti veznjak i ljubimac navijača.



RIJEKA Hrvoje Štrok, jedan od mnoštva bivših igrača Dinama i Rijeke, s posebnom pozornošću prati domaća nogometna zbivanja. Otvoriti sportske rubrike u novinama ili na internetu uz jutarnju kavu neizostavan je ritual Zagrepčanina koji je za »modre« igrao od 2003 do 2005., potom od 2006. do 2011. branio boje Rijeke. Pa i u vrijeme dok je trener na Kantridi bio sadašnji izbornik Zlatko Dalić…


– U Puli možemo očekivati spektakl. O Dinamu ne treba posebno trošiti riječi, a Rijeka je na čelu s Igorom Bišćanom ove sezone izvukla maksimum – kaže 38-godišnji Štrok iz zagrebačke perspektive. – Rijeka je druga i to je neko realno stanje na ljestvici, a finale Kupa je jedna utakmice u kojoj se nadam da ćemo svi guštati. I oni koji idu u Puli i oni koji će gledati susret pred televizorima. Ja još nisam odlučio. Možda se ipak zaletim do Pule…


Blaga prednost


Dinamo je neosporno papirnati favorit. Pogotovo ove sezone. No, bio je to i nekim drugim važnijim dvobojima s »bijelima« pa…




– Bjelica je napravio dobre stvari, dobro posložio momčad koja je imala kontinuitet. I u Europi i u domaćem prvenstvu. Rijeka se digla, nekoliko utakmica odigrala jako dobro i očekujem jako dobru utakmicu. Možda objektivno Dinamo ima neku blagu prednost, ali igra se u Puli, bit će više navijača Rijeke. Očekujem otvorenu utakmicu u kojoj mogu i jedni i drugi pobijediti – dodaje Štrok.


Za razliku od posljednjeg, ovo će biti susret pod posebnim nabojem. I na tribinama i na travnjaku. Dojam je da su se svi pomalo čuvali za »završni obračun« na Drosini.


– U ovakvim utakmicama sve je moguće. Igra se za trofej, nekome krene dobro, drugome loše, neko dobije crveni karton, svira se jedanaesterac… Hoće li se Rijeka orijentirati na defenzivu? Teško je reći, premda Bišćan postavlja momčad realno u okviru mogućnosti. Dinamo će vjerojatno diktirati ritam, ali u ovakvim ogledima ide se preko nekih svojih maksimuma i mogućnosti. Pogotovo tu mislim na Riječane. Dinamo je favorit, no opet Rijeka sigurno ima svoje šanse. A kako se će sve razvijati, to svi tek trebamo vidjeti – smatra bivši Rijekin plemeniti veznjak i ljubimac navijača.


Prihološka priprema


A što reći o adutima s obje strane? Po Štroku ima ih napretek.


– Dinamo aduti se znaju, Olmo, Petković, Hajrović… Tko god igra ima kvalitetu, »modri« imaju dobrih igrača i za više od jedne postave. Međutim, i Rijeka ima svoje karte u rukama. Tu su Čolak i Puljić koji zabijaju, u posljednje vrijeme Murić je sve bolji. Odigrao je desetak utakmica, nedostaje mu ih još više, ali po meni je vanserijski igrač kojem treba kontinuitet. O Pavičiću kao organizatoru igre da i ne govorim, Župarić i Punčec jaki su obrambeni aduti… A sad se vratio i Tomečak o čijim kvalitetama na bočnim pozicijama svi jako puno znamo. U svakom slučaju bit će ovo jako, jako zanimljiva utakmica – naglašava Štrok.


Psihološka priprema poseban je segment u najavi ovakvih utakmica.


– Čitam i vidim da i Gavranović kaže da je u ovoj utakmici »bitna glava«. Psihološki je uvijek dobro biti što spremniji za ovakve utakmice – zaključuje Štrok.