Povratak iz Turske

Tudor ne krije zadovoljstvo: “S optimizmom gledamo na utakmicu u Varaždinu”

Portal Novilist.hr

Igor Tudor/Foto PIXSELL

Igor Tudor/Foto PIXSELL



SPLIT Nogometaši Hajduka su utakmicom protiv višestrukog prvaka Ukrajine Dinama iz Kijeva zaključili dvotjedne pripreme u Turskoj. Slavili su golom mladog stopera Stipe Radića. Splićani su tijekom priprema u Turskoj igrali i protiv švicarskog drugoligaša Grasshoppera (1:1), mađarskog prvoligaša Hondveda (5:0), te Vardara (3:1).  Novi-stari trener Splićana Igor Tudor podvukao je crtu pod boravak u Turskoj:


– Zadovoljan sam prikazanom igrom, uvijek mi je drago i kad dobiješ da se momke nagradi. Drago mi je i što je Stipe zabio pogodak, odradio je prave pripreme. Momcima čestitam na odrađenim pripremama, nemam niti jednu zamjerku, bili su unutra od prvog dana. Odradili smo to na najbolji mogući način. Vraćamo se u Split, nastavljamo raditi, usavršavati stvari i ekipirati se do kraja u preostalom dijelu prijelaznog roka. S optimizmom gledamo na utakmicu u Varaždinu.


Bilo je i malo ozljeda što je uvijek dobro.




– Jairo i Dolček su imali kontuziju koljena, Blagaić je izvrnuo zglob, vratiti će se kroz tri-četiri dana. Nije bilo ozljeda mišića iako smo radilo jako, ali kao što sam rekao radit ćemo tako kroz cijelu godinu. Je li se sastav iskristalizirao? Sastav se nikada ne iskristalizira jer je do zadnjeg treninga podložen promjenama. Kako za Varaždin, tako kroz cijelu sezonu. Volim da je bitka na svakom treningu, mislim da je to jedini ispravni put.  Nema zadovoljavanja, nema padanja ni kad si unutra, moraš biti na maksimumu, u nogometu sve se mijenja u pet minuta – zaključio je Tudor.