Liga prvaka

Trener Dinama zadovoljan rezultatom: Ponosan sam na svoje dečke. Ostajemo drugi u svojoj grupi

Hina

foto: REUTERS / Gleb Garanich

foto: REUTERS / Gleb Garanich

"Danas smo igrali na jedan način u fazi obrane, a na drugi način u napadu. Tako smo htjeli iznenaditi protivnika. Mislim da smo kroz tu igru došli u dosta dobrih situacija u napadu, a u defanzivi smo bili dosta stabilni."



HARKIV – Trener Dinama Nenad Bjelica istaknuo je da je ponosan na svoje dečke te da u sljedećoj utakmici u Zagrebu mogu napraviti veliki korak prema zamišljenom cilju.


“Dojam je pozitivan, ostvarili smo dobar rezultat, a mogao je biti i bolji. No, mogao je biti i gori. Igrali smo protiv jako dobrog i neugodnog protivnika, koji ima puno brzih i nezgodnih igrača, neugodnih u igri jedan na jedan. Međutim, dobro smo se suprotstavili, dobro smo se vratili u utakmicu nakon primljenog gola, vodili smo 2-1 i imali još neke šanse u utakmici koje smo mogli iskoristiti. Ipak, na kraju moramo biti zadovoljni i ponosan sam na dečke za sve ono što su pružili na terenu”, izjavio je, kako prenosi internetski portal Dinama, trener Bjelica.Nogometaši Dinama u utorak su u 3. kolu skupine C Lige prvaka u gostima kod ukrajinskog Šahtara odigrali 2-2. Pogotke za Dinamo zabili su Dani Olmo (25) i Mislav Oršić (60-pen), dok su za Šahtar pogodili Jevhen Konopljanka (16) i Brazilac Dodo (75). Zadnju šansu na utakmici imao je Dinamo nakon kontranapada u 89. minuti, ali je Olmo pogodio vratnicu.“Bilo bi nam žao da je ovo bila zadnja utakmica i da nam je trebala omogućiti plasman dalje. Mi ostajemo drugi u grupi, čeka nas utakmica u Zagrebu pred našom publikom, a jednom pobjedom možemo napraviti veliki korak prema našem cilju”, dodao je Bjelica.Trener Dinama je, kao i protiv Manchester Cityja, krenuo je sa pet igrača u zadnjem redu. Kapetan Ademi oporavio se od ozljede i bio je u početnoj postavi, dok je Bruno Petković, koji je također imao problema s ozljedom, ostao na pričuvnoj klupi. Umjesto njega u vršku napada zaigrao je Gavranović.“Danas smo igrali na jedan način u fazi obrane, a na drugi način u napadu. Tako smo htjeli iznenaditi protivnika. Mislim da smo kroz tu igru došli u dosta dobrih situacija u napadu, a u defanzivi smo bili dosta stabilni. Mislim da protivnik nije imao velikih šansi, osim ova dva gola koje je zabio. Možemo biti zadovoljni kako je sve funkcioniralo. Praktički je uvijek jedan dan za pripremu, pa je teško očekivati da će biti perfektno, ali bilo je na dobrom nivou”, zaključio je Bjelica.