Smjena na Krku

TOMISLAV LOPAC: Pogriješio sam što nisam ustrajao u ostavci

Ivan Volarić

Tomislav Lopac/Foto Arhiva NL

Tomislav Lopac/Foto Arhiva NL



RIJEKA Tomislav Lopac više nije trener nogometaša Krka, a na njegovo mjesto nakon dvije godine vraća se – Davor Dželalija. Stručnjak, koji je prošle jeseni odveo Bodule do osmine finala Kupa Hrvatske i vrha trećeligaškog poretka, platio je ceh turbulentnom proljeću, odnosno klupsko vodstvo je procijenilo da im treba drugačiji profil trenera za nadolazeću sezonu. Okrenulo se oporobanom rješenju. Dželalija je vodio Krk u nepune tri sezone, uveo momčad u Treću HNL, te ostavio duboki trag u klubu u periodu od 2014. do 2017. godine.


– Dugo sam već izvan nogometa i dobio sam krajem prošloga tjedna iznenadni poziv iz kluba. Malo sam razmišljao i na kraju sam ipak prihvatio ponudu jer bili smo i ostali u korektnim odnosima. Da je netko drugi zvao sigurno ne bi prihvatio taj poziv. Vrijeme će pokazati je li ova moja odluka bila ispravna ili nije – govori Dželalija koji vrlo dobro zna da ga čeka puno posla s obzirom na najavljeni remont momčadi.


– Dogodilo se manje-više ono što sam predvidio kada sam odlazio iz kluba, dakle da će doći do zasićenja. Neki igrači su dali svoj maksimum i nije bilo za očekivati da će se ponavljati rezultati. Došlo je do toga da treba osvježiti krv u svlačionici, a to će i biti tako prema najavama iz kluba. Sve me podsjeća na 2014. godinu kada sam došao u klub i počeo stvarati priču. Sad se ponovo na neki način vraćam na početak jer barem kako mi je prezentirano vjerojatno ćemo promijeniti većinu igračkog kadra – kazao je novi-stari trener Krka.




Dželalijin prethodnik Tomislav Lopac nije djelovalo previše zatečen situacijom.


– Što reći? Nisam iznenađen s obzirom na to kako se sve odvijalo. Klub se odlučio na redukciju na svim razinama pa sam očito i ja s time obuhvaćen. Prije tjedan dana smo sjeli i razgovarali, zatražen je od mene plan i program, odnosno viđenje situacije oko igračkog kadra. Međutim, sve to je palo u vodu, odlučeno je da mi se neće produžiti suradnja koja je istekla krajem sezone – govori Lopac koji ni sam nije zadovoljan svime onime što se događalo proljetos.


– Zbog toga sam u dva navrata podnio ostavku. Nakon poraza od Novigrada i Španskoga. U oba slučaja je odbijena pod obrazloženjem da nije problem u meni, odnosno u treneru, a zaključak je bio da idemo zajedno izvući sezonu do kraja. Pogriješio sam što nisam ustrajao na odlasku nakon što sam drugi put stavio svoj mandata na raspolaganje jer sam već tada uvidio da neće biti ništa od svega toga – nastavlja Lopac s dozom gorčine u glasu, ali ne u toj mjeri da bi svoju krčku epizodu pamtio samo po lošim stvarima.


– Prošle jeseni smo ostvarili povijesni klupski plasman u osminu finala Kupa Hrvatske, ostvarili smo i devet uzastopnih pobjeda što također nije do sada zabilježeno. Po mojem mišljenju igrali smo u prvoj polovici jeseni najbolji nogomet u Trećoj HNL. Nemam si što zamjeriti, dok su postojali maksimalni uvjeti za rad sve je bilo na maksimumu i time sam sve rekao – zaključio je Lopac.