Trener momčadi sa Stanova

Štimac o utakmici protiv “Rijeke”: Znamo što moramo učiniti

Ivan Volarić

Foto Arhiv NL

Foto Arhiv NL

     Igor Štimac, trener momčadi sa Stanova, u miru je i tišini tijekom ovoga tjedna pripremao momčad za današnji sraz s Rijekom. Kao i uvijek maksimalno vjeruje svojim igračima koji će danas dati sve od sebe kako bi pobijedili momčad s Kantride.

   – Svjesni smo snage i kvalitete Rijeke, čija najveća prednost jest kolektiv. Tu prije svega priznanje treba odati njihovom treneru Matjažu Keku, koji je u dvije godine stvorio momčad koja ravnopravno može parirati Dinamu. Međutim, mi znamo što nas čeka i što moramo napraviti u ovoj utakmici. Idemo na pobjedu, a kako će završiti današnji dvoboj znat ćemo nakon 90, nadam se, zanimljivih minuta.


   Na pitanje može li povući paralelu između dvoboja u kojem je na Kantridi poražen 4:0 i ovog današnjeg Štimac je kazao:    – Mislim da se ne mogu vući paralele između te dvije utakmice. Prvenstveno zbog činjenice da Rijeka puno superiornije djeluje pred svojim navijačima nego što je to slučaj kada gostuju. Činjenica je da su sve poraze, ili većinu, doživjeli na gostujućem terenu.    Činjenica je da u momčadi s Kantride ovoga proljeća briljira jedan Zadranin, Marin Tomasov.    – Istina, Tomasov je eksplodirao u posljednje vrijeme i to me ne čudi budući da se radi o ekstra kvalitetnom igraču. Ipak, moram naglasiti da on nije sam, jer iza njega stoji momčad koja mora prema naprijed donijeti te lopte koje on, ili posprema u mrežu suparnika, ili ih dijeli svojim suigračima.