Izbornici

Sampaoli hvali našu veznu liniju, Nigerijci će za Hrvatsku vježbati protiv Srbije

Hina

REUTERS

REUTERS

Hrvatska je očito neka prepreka koju uvijek moramo proći. Malo smo se zasitili jedni drugih, kaže islandski izbornik Gernot Rohr



Reakcije izbornika reprezentacija koje će biti suparnici Hrvatske u skupini D na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji (14. lipnja – 15. srpnja) sljedeće godine na ždrijeb održan u petak u Moskvi:


Jorge Sampaoli, argentinski izbornik:


»Prvenstveno moramo imati plan igre. Iako imamo najboljeg igrača na svijetu Messija, moramo igrati kao momčad. Miran sam i nakon ždrijeba Mundijal dočekujem s manje nepoznanica. Island može igrati bez pritiska, a s mnogo entuzijazma, to je borbena momčad. Hrvatska je vrlo jaka momčad sa sjajnom veznom linijom, dok je Nigerija vrlo nepredvidiva s mnogo brzih igrača. Uvjeren sam kako ćemo sigurno proći skupinu i da ćemo u nastavku natjecanja učiniti sve kako bismo argentinskom narodu donijeli radost. Nema ništa ljepše od predstavljanja svoje zemlje na Svjetskom prvenstvu«.


Gernot Rohr, nigerijski izbornik:


»Nalazimo se u zanimljivoj skupini u kojoj su sve momčadi na FIFA-inoj ljestvici bolje rangirane od nas. Moramo se jako dobro pripremiti za prvu utakmicu protiv Hrvatske, možda ćemo i dogovoriti prijateljsku utakmicu protiv Srbije, koja igra na sličan način. Potom nam slijedi Island, koji ima dobru i fizički moćnu momčad te najbolje navijače u Europi. Argentince će biti teško iznenaditi s obzirom da sada znaju kako mi igramo jer smo ih pobijedili u nedavnoj prijateljskoj utakmici«.


Heimir Hallgrimsson, islandski izbornik:




»Hrvatska je očito neka prepreka koju uvijek moramo proći. Malo smo se zasitili jedni drugih. Pričao sam sa Zlatkom Dalićem ovog jutra i rekao mu da želim bilo koga osim vas, naravno da se upravo to dogodilo. Dobro se znamo, bit će to zadnja utakmica u skupini i nadajmo se da će biti važan, da će odlučivati o nečemu. Skupina je teška, Argentina ima neke od najboljih igrača na svijetu, a Nigerija mladu i potentnu momčad«.