Polufinale pred vratima

STRIJELAC VATRENIH PRIŽELJKUJE : Eh, samo da nam je dočekati taj dan. Trenutno živimo svoj san

Hina

snimio Damir Škomrlj

snimio Damir Škomrlj

"Engleska je i prije početka bila za mene bila jedan od favorita prvenstva. Mladi su i dobro organizirani i sasvim sigurno neće biti lako. Oni jesu nešto mlađi, ali mislim da to neće biti važno jer niti jedni niti drugi nemamo iskustva igranja u polufinalu SP-a."



MOSKVA – Bila bi to velika stvar kada bi nam se pružila prilika igrati u finalu. Trenutačno živimo taj san, kazao je hrvatski napadač Andrej Kramaić uoči polufinalnog ogleda svjetskog prvenstva protiv Engleske.


Za Kramarića će utakmica protiv Engleske imati dodatnu težinu. Bit će to njegova prilika da pokaže ‘otočanima’ da su pogriješili što mu u Leicester Cityju nisu pružili pravu priliku. Krama je dres ‘Foxesa’ nosio u sezoni 2015/16., no nije se previše naigrao.


“Za mene je Engleska posebna priča, bio je to moj izlazak iz kuće u stranu zemlju. Sve je bilo nešto novo i poklopila se takva situacija da nisam mogao igrati jer je ekipa gazila sve pred sobom. Bilo je jasno da se ekipa koja pobjeđuje ne mijenja. Bilo je veliko zadovoljstvo što sam prošao te dane u Leicesteru, “kazao je Kramarić koji je nakon Leicestera svoju kvalitetu dokazao u njemačkom Hoffenheimu.




Priznao je kako su Englezi za njega bili jedan od favorita i prije početka World Cupa.


“Engleska je i prije početka bila za mene bila jedan od favorita prvenstva. Mladi su i dobro organizirani i sasvim sigurno neće biti lako. Oni jesu nešto mlađi, ali mislim da to neće biti važno jer niti jedni niti drugi nemamo iskustva igranja u polufinalu SP-a.”


Kramarić je naglasio kako su Englezi promijenili i stil nogometa.


“Danas igraju dobar i atraktivan nogomet, ali teško je kazato tko kome više odgovara. Nadam se da ćemo imati više sreće i da ćemo se plasirati u finale” kazao je.


Priznao je kako prije početka SP-a nije mogao niti zamisliti da ćete igrati polufinale protiv Engleske.


“Nisam razmišljao o tome, jer nam je najvažnije bilo dobiti prvu utakmicu. Nadali smo se i prvom mjestu jer smo znali da se tada otvoriti ždrijeb. Ali treba ići korak po korak.”