Novi izazov

SAD JE I SLUŽBENO! Matjaž Kek izbornik reprezentacije Slovenije do 2022. godine

Ivan Volarić

Radenko Mijatović i Matjaž Kek/foto www.nzs.si

Radenko Mijatović i Matjaž Kek/foto www.nzs.si

Da je sve bilo idealno ne bi ovdje sada bio s vama. Pustimo što je bilo, okrenimo se prema budućnosti. Potencijala imamo, to se potvrdilo i na zadnje dvije utakmice u Ligi nacija - rekao je bivši trener Rijeke na svojem predstavljanju.



RIJEKA Sukladno najavama Matjaž Kek je i službeno predstavljen kao novi-stari izbornik slovenske nogometne reprezentacije. Izvršni odbor Nogometnog saveza Slovenije potvrdio je bivšega trenera Rijeke kao novoga izbornika, odnosno četverogodišnji ugovora kojega je Kek potpisao prije nego što je u društvu predsjednika saveza Radenka Mijatovića izašao ispred novinara.


– Ovo je za mene veliki motiv i strašan izazov. Vrijeme će pokazati je li Matjaž pravi ili ne. Matjaž je tu da poslušao svoju suradnike u stručnom stožeru, ljude iz Saveza, navijače, ali i vas iz medija da svi zajedno napravimo nešto dobro za slovenski nogometa. Da je sve bilo idealno ne bi ovdje sada bio s vama. Pustimo što je bilo, okrenimo se prema budućnosti. Potencijala imamo, to se potvrdilo i na zadnje dvije utakmice u Ligi nacija. Ogroman potencijal leži u mlađim reprezentativnim selekcijama. Moja osnovna zadaća je da  pokušam sve to skupa staviti u službu pozitivnih rezultata. Hvala predsjedniku i Savezu, hvala javnosti na velikoj odgovornosti koju sam dobio. Uloga izbornika mora biti na ponos svakom nogometnom djelatniku – rekao je Kek na svojem predstavljanju slovenskim kolegama i dodao kao se brzo dogovorio oko povratka. Bila su, kaže, dovoljna dva sastanka s predsjednikom Saveza. Svoju prvu zadaću bivši trener Rijeke imat će ovoga vikenda kada će prezentirati svoju reprezentaciju na ždrijebu kvalifikacija za iduće EURO u Dublinu. Zanimljivo, na ždrijebu će biti još jedan bivši trener Rijeke , hrvatski izbornik Zlatko Dalić.