Izbornik BIH odstupio

Robert Prosinečki podnio ostavku nakon poraza u Armeniji

Hina

Robert Prosinečki/Foto REUTERS

Robert Prosinečki/Foto REUTERS



ZAGREB Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki podnio je ostavku nakon teškog 2-4 poraza u Armeniji u susretu 6. kola J skupine kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine.


Bio je to poraz nakon kojeg je postalo jasno kako su kvalifikacije za EURO izgubljene, no BiH će imati još jednu priliku izboriti europsko prvenstvo kroz play-off Lige nacija.


»Preuzeo sam reprezentaciju s ciljem da odemo na Europsko prvenstvo. Iako sve šanse nisu izgubljene, osjećam se odgovornim i podnosim ostavku. To sam već kazao je predsjedniku saveza Elvedinu Begiću,« kazao je Prosinečki na novinarskoj konferenciji u Erevanu.




»Žuti« je preuzeo BiH reprezentaciju u siječnju 2018. godine, a u 18 susreta za kormilom »Zmajeva» ostvario je sedam pobjeda, šest remija i pet poraza.


BiH je u Armeniji tražila pobjedu kojom bi ostala u igri za plasman na EP, međutim doživjela je težak poraz s kojim je svoje izglede svela na minimum.


Gosti su mogli povesti već u drugoj minuti, no Edin Džeko je pogodio stativu, da bi domaćin samo minutu kasnije poveo sa 1-0, a pogodak je postigao Henrik Mhitarjan. Gosti su se vratili u 13. minuti. Fantastičnu asistenciju igrača zagrebačkog Dinama Amera Gojaka u pogodak je pretvorio Edin Džeko.