Portugalski trijumf

Riječani na rutinu kažnjavali švicarskog drugoligaša i ostvarili prvu pobjedu

Denis Frančišković

Zoran Kvržić/Foto Arhiva NL

Zoran Kvržić/Foto Arhiva NL

Bila je to po intezitetu i naboju puno jača utakmica nego prva protiv Wolfsburga u kojoj su »bijeli« praktički iz aviona istrčali na travnjak, dok su »vukovi« odrađivali generalku. A i igralo se dvaput po 50 minuta dogovorom klubova čije momčadi očito podižu formu i fizičke napore.



ALBUFEIRA Prijateljska međunarodna nogometna utakmica: Rijeka – Servette 3:1 (1:0). Gradski stadion u Albuferiji. Gledatelja: 50. Strijelci: 1:0 Heber (25′-11m), 2:0 Kvržić (79′), 3:0 Capan (85′), 3:1 Schalk (97′).


RIJEKA: Sluga (od 51′ Prskalo), Raspopović (od 88′ Braut), Župarić (od 70′ Velkovski), Escoval (od 51′ Punčec), Mamić, Kvržić (od 80′ Bušnja), Lončar (od 70′ Capan), Pavičić (od 70′ Čanađija), Acosty (od 51′ Vuk), Puljić (od 80′ Liber), Heber (od 51′ Čolak).


SERVETTE: Frick, Sauthieb, Mfuyi, Rouiller, Severin, Maccoppi, Wuthrich, Stevanović, Kone, Alphonse, Schalk. Još su igrali: Kiassumbua, Lamers, Sarr, Vouilozz, Strohbach, Antunes, Holcbecher, Duah, Chagas.




Nogometaši Rijeke pobjedom nad švicarskim drugoligašem Servetteom nastavili su središnju fazu portugalskih priprema. Bila je to po intezitetu i naboju puno jača utakmica nego prva protiv Wolfsburga u kojoj su »bijeli« praktički iz aviona istrčali na travnjak, dok su »vukovi« odrađivali generalku. A i igralo se dvaput po 50 minuta dogovorom klubova čije momčadi očito podižu formu i fizičke napore.


Dosta kompaktni Švicarci dobro su se držali u prvom poluvremenu u kojem je Rijeka imala prilike, a oni nešto više loptu u posjedu. Već u 8. minuti Heber je propustio veliku prigodu kada je tukao s petnaestak metara, da bi u 25. minuti Acosty podvalio loptu Puljiću koji je srušen, nakon čega je Brazilac s »bijele točke« hladnokrvno poentirao – 1:0.


Rijeka je u nastavak krenula s četiri nova igrača, Prskalom, Punčecom, Vukom i Čolakom. Upravo Čolak je u 56. imao veliku priliku, ali loše je zahvatio loptu na sedam, osam metara od vratiju. Švicarci su i u nastavku dominirali posjedom, a Duah (76′) dobro zagrijao dlanove Prskala sa 17 metara. Tri minute kasnije nakon nesporazuma vratara i braniča, Kvržić je rutinski s 25 metara plasirao loptu u praznu mrežu – 2:0. Riječani su vrlo brzo opet kaznili Servette golom Capana u trenutku dok su Švicarci ulagali velike napore za početni pogodak. U završnici se istaknuo i Prskalo s nekoliko dobrih intervencija. No, bio je nemoćan u završnici kada je poentirao Schalk – 3:1.


Posljednju pripremnu utakmicu Riječani igraju u nedjelju od 17 sati po hrvatskom vremenu na istom mjestu kada će im na završetku priprema protivnik biti Beijing Sinobo Guoan, član kineske Superlige. Odmah idući dan u popodnevnim satima slijedi povratak u Rijeku. Za generalku je zakazan ogled s Krškom.